Мирјана Маринковић-Лепић: Оваква најава је за мене непојмљива :: Semberija INFO ::

 

Мирјана Маринковић-Лепић: Оваква најава је за мене непојмљива


Умјесто да им буде обавеза да поштују одлуке Уставног суда БиХ, допадале им се или не, они желе да блокирају државу, казала је заступница Маринковић-Лепић

Шокирана сам једном оваквом најавом, казала је за Ослобођење заступница Наш странке у Парламентарној скупштини БиХ Мирјана Маринковић-Лепић, коментаришући најаву да ће се сви званичници из РС-а у државним институцијама повући из одлучивања док се не донесу измјне Закона о Уставном суду БиХ.

- Заиста сам шокирана таквим односом према највишој правосудној институцији у БиХ. Умјесто да им буде обавеза да поштују одлуке Уставног суда БиХ, допадале им се или не, они желе да блокирају институције, односно да блокирају државу. То је за мене непојмљиво. Питају ли се њихови представници у институцијама у БиХ ко ће им сутра дати плате и како ће остваривати своја права. Ово је класична уцјена. Шта ће изначити избацивање судија странаца из Уставног суда? Зашто они толико сметају? Да ли то значи да ће Уставни суд БиХ бити под утицајем политике, чим неком сметају странци, односно људи који на објективан начин, неоптерећени политичком ситуацијом, одлучују о правним питањима - истакла је Маринковић-Лепић.

oslobođenje.ba