МЛАДИ СДС ПРЕДАЛИ 40.171 ПОТПИС ГРАЂАНА У ПРЕДСЈЕДНИШТВО БИХ :: Semberija INFO ::

 

МЛАДИ СДС ПРЕДАЛИ 40.171 ПОТПИС ГРАЂАНА У ПРЕДСЈЕДНИШТВО БИХ


Млади СДС су данас предали у Предсједништво БиХ 40.171 потпис грађана Републике Српске сакупљених током грађанске иницијативе „Имам право да знам!“  коју су покренули са захтјевом за хитним јавним објављивањем документа „Програм реформи БиХ“.
 
Поред објављивања документа у иницијативи се тражи сазивање Посебне сједнице Народне скупштине Републике Српске, која прије слања документа у сједиште НАТО у Брисел треба да да став о документу који су усвојила тројица чланова Предсједништва БиХ.
 
Дарко Берјан, активиста СДС, у изјави за медије навео је да је потписивање петиције организирано од 9. до 16. децембра и да је том приликом прикупљен 40.171 потпис грађана, са јасним захтјевом да Програм реформи буде објелодањен.
 
Потписи, заједно са записником, како је казао, насловљени су на члана Предсједништва БиХ Милорада Додика.

Бојана Голијанин из организације Младих СДС-а у Источном Сарајеву, казала је да је у питању документ који се тиче и будућих генерација.

 
"Покренули смо грађанску иницијативу 'Имам право да знам', ми се питамо да ли ће наш новац од уплаћених пореза одлазити на набавку наоружања, да ли ће наши војници морати ратовати у туђим државама за туђе интересе. То се тиче свих нас, наше будућности и будућих генерација", казала је Голијанин.
 
Марко Сикина, представник омладине СДС Пале, каже да млади СДС нису за активацију МАП-а, ни улазак у НАТО, док год то не буде политика Републике Србије.
 
"Недопустиво је да се овакве одлуке доносе иза леђа грађана у њихових представника у институцијама власти. Ових 40 хиљада потписа значи да доношење одлука у тајности неће бити наша политичка пракса у будућности, те да ћемо сваки пут овако реаговати и алармирати јавност Републике Српске", рекао је он.

sdsrs.com