ПРЕД ПОСЛАНИЦИМА СЛУЧАЈЕВИ ТЕСЛИЋ И РУДО :: Semberija INFO ::

 

ПРЕД ПОСЛАНИЦИМА СЛУЧАЈЕВИ ТЕСЛИЋ И РУДО


Foto: Siniša Pašalić/RAS Srbija
Сједница Народне скупштине Републике Српске биће настављена данас разматрањем Приједлога закона о измјенама и допунама Закона о стварним правима.

На дневном реду другог дијела осме редовне сједнице су, између осталог, и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о геолошким истраживањима, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о Гарантном фонду Републике Српске, Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о добровољним пензијским фондовима и пензијским плановима и Приједлог закона о измјенама и допунама Закона о дјечијој заштити.

Посланици ће разматрати и Нацрт закона о пореском поступку, нацрте закона о високом образовању и о обезбјеђењу квалитета у високом образовању – обједињено, као и Нацрт закона о остваривању права на бесплатну правну помоћ и Нацрт закона о спорту.

Биће разматран и Нацрт закона о измјенама и допуни Закона о регистру запослених код корисника буџетских средстава Републике Српске – приједлог народних посланика Јелене Тривић, Драшка Станивуковића и Небојше Вукановића, Нацрт закона о измјени Закона о јединственом регистру финансијских извјештаја и Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о рачуноводству и ревизији.

На дневном реду је и неколико извјештаја, међу којима извјештај Правобранилаштва Републике Српске о раду за прошлу годину, те приједлози одлука о распуштању Скупштине општине Рудо и Скупштине општине Теслић, који ће бити разматрани обједињено.

(српскаинфо.цом)