Четири кандидата у трци за премијера Србије, ко има највеће шансе :: Semberija INFO ::

 

Четири кандидата у трци за премијера Србије, ко има највеће шансе


FOTO: Tanjug
Мандатар за састав нове владе у Србији биће познат до краја сљедеће недјеље, а најозбиљнији кандидати за премијера су Милош Вучевић и Синиша Мали.

Међутим, у трци за премијерско мјесто су и Марко Ђурић и Ивица Дачић, тврде извори Курира.

Вучевић и Мали и даље имају подједнаке шансе да наслиједе Ану Брнабић, која је кандидат за предсједника српског парламента. Али како тврди саговорник овог листа, могућа су изненађења.

Предсједник Извршног одбора СНС Дарко Глишић казао је јуче за ТВ Пинк да ће се име мандатара знати "за десетак дана, горе-доле", након неке од сједница Предсједништа СНС. Такође ја навео да ће опозиција на београдским изборима "изгубити још убедљивије", као и да ће се ти избори одржати у времену од 28. априла па до истека рока предвиђеног законом.

“Једно од озбиљних имена које се помиње у новој влади, па чак и на њеном челу јесте актуелни амбасадор Србије у САД Марко Ђурић. Извесно је да се враћа из Вашингтона и да ће добити једну од најважнијих функција, што је и најавио недавно шеф државе Александар Вучић”, наводи извор Курира.

Међутим, из окружења шефа дипломатије Ивице Дачића наводе да није немогуће да и он поново седне у премијерску фотељу.

Подсјетимо, актуелна премијерка Ана Брнабић по одлуци Председништва СНС је кандидат за шефа парламента. Она је на челу Владе Србије била од 29. јуна 2017. године, преноси Курир.рс.

(Курир.рс)