На Шестом међународном фестивалу јаких алкохолних пића Златни Чокањ у Зеници учесници из Лопара остварили запажене резултате :: Semberija INFO ::

 

На Шестом међународном фестивалу јаких алкохолних пића Златни Чокањ у Зеници учесници из Лопара остварили запажене резултате


На Шестом међународном фестивалу јаких алкохолних пића Златни Чокањ у Зеници учесници из Лопара остварили су запажене резултате.На такмичењу је учествовало 315 такмичара, са 750 узорака из 12 земаља свијета. 



У категорији шљива барик старија од 3 године златну медаљу освојили су Миловановић Радан и Јаковљевић Винко из Јабланице. У категорији безбојних ракија Спасојевић Слободан освојио је златну медаљу,а Далибор Малеш из Лопара освојио је бронзану медаљу.У категорији шљива барик до 3 године старости Далибор Малеш из Лопара одвојио је златну медаљу. У категорији ликера-крушковац златну медаљу освојио је Слободан Спасојевић из Вукосаваца.



Бијељина је имала два представника.

Дестилерија Ступањ је освојила златне медаље у категорији шљива барик старија од 3 године, шљива барик млађа од 3 године ,виљамовка, дуња,дуња барик.

Вуловић Миодраг из Попова освојио је три златне медаље и то у категорији шљива барик старија од 3 године ( 2 медаље) и у категорији кајсија барик.



Фестивал је трајао један дан,посјетило га је више од 900 људи,организован је од стране удружења Златни Чокањ из Зенице,уз подршку Хрватског културног друштва Напредак и Српског просјетног друштва Просвјета из Зенице.

Фестивал је организован у просторијама старог позориште у Зеници.