Детаљи истраге у Новом Саду: Полиција испитује да ли су малишани отровани пестицидом :: Semberija INFO ::

 

Детаљи истраге у Новом Саду: Полиција испитује да ли су малишани отровани пестицидом


Извор: Глас Српске

НОВИ САД - На адреси становања брачног пара, који је прекјуче извршио самоубиство скоком са 17. спрата зграде у Новом Саду, пронађена су тијела двоје деце, а у дворишту је затечена кесица отрова, односно фунгицида, средства за заштиту биљака, пишу српски медији.

- Празна кесица пронађена је у дворишту куће, а полиција проверава да ли постоји могућност да су деца отрована управо тиме. Тела су на обдукцију која ће утврдити на који начин су малишани изгубили животе - каже извор Курира и објашњава да тровање пестицидима, односно фунгицидима, јако опасно код људи и да ствара парализу респираторног центра усљед чега наступа смрт.

- Кесица фунгицида која је нађена може да се нађе у слободној продаји и јефтина је. Обично се користи за винову лозу. Откуд то у њиховом дворишту утврђује истрага. У дворишту куће у којој је ова породица становала има и дрвећа и биљака, па се утврђује да ли је то отров којим су деца убијена или је случајност да је сада ту пронађена та празна кесица - објашњава извор.

Житељи Петроварадина у Новом Саду, гдје су нађена мртва деца стара годину и три године, кажу за Курир да овако нешто нису могли ни да сањају.

- Сви смо у чуду да се овако нешто догодило... Били су јако мирни и некако не можемо да верујемо да је неко спреман да убије своју децу. Кажу да су их отровали, дали им нешто у храну и дечица су умрла. Чули смо да је млађе дете нађено у кревецу, а старије у кревету, нису имали повреде, па све указује на то да су отровани - кажу житељи.

Рођака власника куће додаје да је брачни пар у кући живио двије године.