УСАГЛАШЕНО САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - Шокирани смо пресудом Суда БиХ :: Semberija INFO ::

 

УСАГЛАШЕНО САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ - Шокирани смо пресудом Суда БиХ


Шокирани смо јучерашњом пресудом Суда Босне и Херцеговине који је правоснажно ослободио генерала Рамиза Дрековића, ратног команданта Четвртог корпуса Армије БиХ, а десет борца Војске Републике Српске осудио на укупно 162 године затвора.
 
Чињеница је да су у предмету против Дрековића страдала дјеца која су ишла у школу говори да Суду Тужилаштву БиХ нису важне српске жртве, што се по ко зна који пут показало. Пресуда десеторици Срба за наводне злочине у Новом Граду је драконска и један је од доказа да се суди само Србима.


 
Све нам ово говори да су Суд и Тужилаштво БиХ антисрпске институције које имају за циљ да окриве цијели српски народ у Републици Српској и на њега ставе колективну кривицу. Овим темпом и пресудама убрзо ће се десити да ће под удар Суда и Тужилаштва БиХ доћи сваки борац Војске и Полиције Републике Српске.
 
Ми борци ствараоци Републике Српске очекујемо од политичког руководства и институција Републике Српске да размотре све аспекте дјеловања Суда Тужилаштва БиХ и других безбједносних агенција које долазе са нивоа БиХ и да се супроставе оваквом дјеловашњу, те да се борци заштите од прогона, а да ако су починили злочине имају фер и правично суђење. Такође ћемо се ускоро окупити и позвати борце на протесте да јасно кажемо да више овако не може.

Апелујемо на институције да се пружи максимална подршка свим борциа који се сусрећу са поступцима на суду БиХ'', наведено је у заједничком саопштењу удружењаа ветерана специјалних јединица Војске Републике Српске:
 
-Бели Вукови Пале                                                                     
-УГ 1. батањон војне полиције 1. крајишког корпуса
-Гарда Шековићи Шековићи                                                   
 -Орлови Грмеча Бањалука
-Вукови са Дрине Зворник                                                     
-Удружење Гардиста Бањалука
-Четврти одред Специјалне полиције Бијељина           
  -Батањон војне полиције 2. крајишког корпуса
-Гарда Пантери Бијељина                                                     
 -Вукови са Вучијака Прњавор
-Тобутски Соколови Лопаре                                                   
 -65. заштитни пук Главног штаба Војске Републике Српске
-Мандини Лавови Угљевик
-Црвене Беретке Братунац
-Пеша Брчко