Нови детаљи убиства полицијског инспектора: Избјегнута још већа трагедија :: Semberija INFO ::

 

Нови детаљи убиства полицијског инспектора: Избјегнута још већа трагедија


БИЈЕЉИНА - Никола Кокановић (21) из Брчког који је осумњичен за убиство полицијског инспектора Ненада Марковића из Бијељине, испалио је у жртву два хица те потом потегао пиштољ и на суспендованог инспектора Далибора Бошњаковића који се ту налазио, али се пиштољ заглавио након чега је нападач побјегао, потврђено је “Гласу Српске”.

Злочин се десио у недјељу око поноћи испред ноћног клуба “Џил” у бијељинској улици Меше Селимовића. Осумњичени Кокановић ухапшен је јуче ујутро. Лисице на руке стављене су и Д. С, Б. С. и Д. Ш, које сумњиче за помагање у овом злочину.

Полиција је током истраге пронашла и оружје из којег је почињен злочин и оно ће бити вјештачено.

Према непотврђеним информацијама, кобне вечери Марковић је радио, а по завршетку посла отишао је у клуб “Џил” гдје у неком моменту са друштвом дошао и Кокановић.

Извор близак истрази је рекао да између њих није било никаквог сукоба, тако да није познат мотив овог злочина. Према његовим ријечима, Кокановић је из клуба изашао прије Марковића на којег је запуцао кад је он излазио. Погодио га је са два хица у груди. Тешко рањени Марковић превезен је у бијељинску болницу, али му није било спаса.

Начелник Одјељења за хируршке гране бијељинске болнице Милан Тодоровић потврдио је да је полицијски инспектор у болницу довезен без знакова живота, а имао је двије ране.

За сада нико званично не жели да открије шта је претходило крвавом чину, а више извора је потврдило да је Кокановић, наводно, довезао жену да се породи у Бијељину. 

Директор Полиције Српске Синиша Кострешевић је истакао да ниједна околност у вези са овим догађајем неће остати неразјашњена, нити ће било које лице које је умијешано на било који начин бити искључено од одговорности.

Из Окружног јавног тужилаштва у Бијељини, које води истрагу, саопштено је да Кокановића терете за тешко убиство, а лица Д. С, Б. С. и Д. Ш.  за помагање у тешком убиству.

Осумњичени Никола Кокановић одраније је познат по сукобу са законом и осуђиван је. Кокановић је у децембру лани у брчанском Основном суду осуђен на двије године и два мјесеца затвора за подстрекавање других особа на паљевину аутомобила и бацање бомбе. Осуђен је због паљевине аутомобила “кија спортиџ” власништво заступника у Скупштини Брчко дистрикта Уроша Војновића и бацања бомбе на кафић “Дос Манос”.

Ради се о неправоснажној пресуди. Према оптужници на основу које је осуђен, Кокановић је подстрекао Недељка Трифковића да, за новац, подметне пожар на аутомобилу Војновића што је он и пристао па је бензином полио аутомобил и запалио.

 Иза полицијског инспектора Ненада Марковића, који је ноћас убијен у Бијељини, остали су ожалошћени родитељи, супруга и син.


Глас Српске