Вучић: У наредна 24 часа јавности ће бити представљени искази очевидаца дешавања у Бањској :: Semberija INFO ::

 

Вучић: У наредна 24 часа јавности ће бити представљени искази очевидаца дешавања у Бањској


Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је данас да ће "у року од 24 сата" јавности бити представљени докази и искази очевидаца који су били на лицу мјеста на Косову гдје су Срби убијени.

Он је навео да се Србија неће смирити док се не сазна истина о томе шта се догодило у Бањској гдје је убијен албански полицајац и најмање тројица Срба.

"Када је осморица полицајаца убијено у Сјеверној Македонији то нису били терористи. Али када је албански полицајац, који није ни требао да буде на том мјесту, убијен, сви Срби до четрнаестог кољена морају да буду истражени, похапшени и убијени", рекао је Вучић на друштвеној мрежи Инстаграм.

Он је оцијенио да је протеклих седам дана било најтеже за Србију због догађаја на Косову и кампање против Београда.

"Али ми имамо пријатеље, они нису бројни, али су храбри и достојанствено штите поредак Уједињених нација и право гласа малих нација. Ми ћемо наставити да улажемо у безбједност Србије", навео је Вучић.

Он је изјавио да га не интересује ко ће да врши притисак на Србију нити којим лажима мисле да повриједе Србе. 

"Морамо да се ујединимо, да чувамо земљу Србију. Независност Косова можете да сањате. Србија ће чувати повељу УН-а, чуваће Резолуцију 1244 и чуваце своју територијалну цјеловитост", рекао је Вучић.


БЕТА / БХРТ