СТИГЛА ПРВА ПРЕСУДА, СТАНИВУКОВИЋ: ПОСТАЈЕ ЈАСНО ДА НАПАДА НА ДОДИКА У ЧЕЛИНЦУ НИЈЕ БИЛО :: Semberija INFO ::

 

СТИГЛА ПРВА ПРЕСУДА, СТАНИВУКОВИЋ: ПОСТАЈЕ ЈАСНО ДА НАПАДА НА ДОДИКА У ЧЕЛИНЦУ НИЈЕ БИЛО


Foto: privatna arhiva/RAS Srbija

Народни посланик ПДП, Драшко Станивуковић, ослобођен је одговорности да је у септембру прошле године нарушио јавни ред и мир непоступањем на лицу мјеста по законитом захтјеву службеног лица, сазнаје Српскаинфо.

Одлучено је ово у Основном суду у Котор Варошу, након тужбе која је против њега подигнута “због напада на актуелног српског члана Предсједништва БиХ, Милорада Додика, у Челинцу на полагању камена темељца”.

– Постаје већ јасно да су сви велики наслови режимских медија, попут оних да је извршен државни удар, оних да ће након непрослављење Нове године услиједити милионске тужбе или оних да сам у Челинцу напао тадашњег предсједника Милорад Додика, случајеви који падају на суду. Падају као крушке, као јабуке, као лишће на јесен – рекао је Станивуковић, потврдивши нашу информацију.

Он наглашава да је сада сасвим јасно да никакав полицајац није издао никакво наређење те да нико није покушао да баци камен, како се тада представљало у јавности.

– Милионске тужбе господина градоначелника Игора Радојичића ни послије годину дана не постоје. Ћути се. То је била класична режимска сензација за тај дан. Вријеме показује да људи који се боре за правду и истину, ми народни посланици који смо били у тој борби, нисмо лопови и криминалци, нисмо нарушавали јавни ред и мир, нити смо на било који начин угрозили безбједност наше земље и наших грађана. Пресуда по пресуда, догађај по догађај и јасно је видљиво – рекао је Станивуковић.

Додаје да и даље наставља с радом, те да ће стрпљиво чекати да промијени људе „који су нас довели до оваквог стања“.

Подсјећамо, Станивуковић је 9. септембра 2018. дошао у Челинац, гдје су тадашњи предсједник и премијер Републике Српске, Милорад Додик и Жељка Цвијановић, положили камен темељац за иградњу новог моста преко ријеке Врбање.

Он је, како тврди, донио камен који је симболично желио да положи на мјесту изградње новог моста, након чега је, због камења у руци, реаговало обезбјеђење. Дошло је до физичког контакта између њих и Станивуковића, када му је избијен телефон из руке. Резултат свега је поменута тужба против Станивуковића, и то због напада на Милорада Додика.

Како пише у пресуди, трошкови прекршајног поступка падају на терет буџетских средстава.

(српскаинфо.цом)