Возач на сједишту у ауту нашао змију отровницу :: Semberija INFO ::

 

Возач на сједишту у ауту нашао змију отровницу


Мишо Памучина из Јавне установе "Екологија и безбједност" Требиње у недељу, у касним поподневним сатима, направио је прави подвиг, истјеравши у требињском насељу Горица из аутомобила голф велику отровницу шаргана, коју је власник аута, отворивши врата, нашао на сједишту.

Власник аутомобила га је, према тврдњама комшија, паркирао између стамбених зграда, а претходно је, наводно, стигао са села, па се претпоставља да је змија тако и ушла, и сама је срећа да га није угризла, али, с обзиром на то да ју је отварање врата уплашило, она је побјегла испод сједишта и није се дала истјерати.

"Потом смо се сјетили да позовемо надлежне из 'Екологије' и да змију једино димом можемо истјерати ван, тако да смо у старој посуди запалили картон и најлон, додали је Миши Памучини из ове фирме када је стигао, а који то иначе ради, а он је димом истјерао напоље и ухватио специјалном хватаљком", испричали су нам мјештани Горице.

Занимљиво је да је Памучина, одмах након хватања змије, отишао на другу интервенцију уништавања гнијезда стршљенова и да ниједну своју интервенцију не наплаћује ни он, нити установа "Екологија и безбједност".

Памучина нам је недавно испричао да је у овој години уловио петнаестак змија, што је много мање у односу на претходне године, али је само у посљедња два мјесеца уништио више од стотину гнијезда стршљенова и оса.

За хватање змија су у "Екологији и безбједности" набавили специјалну хватаљку, јер Мишо змије не убија, већ их само ухвати иза врата и тако пребацује у посуде у којим их транспортује до опустјелих мјеста и камењара и тамо их пусти.
 
(Независне)