Кошарац: Амбасада САД у стилу локалног шерифа држи лекције руководству Српске :: Semberija INFO ::

 

Кошарац: Амбасада САД у стилу локалног шерифа држи лекције руководству Српске


Фото - РТРС
Америчка амбасада свакодневним писанијама јача наше увјерење да није добронамјерна према Републици Српској и српском народу - рекао је министар спољне трговине и економских односа у Савјету министара БиХ Сташа Кошарац.

Кошарац је у својој објави на Инстаграму истакао да је Амбасада САД одавно изашла из оквира пристојног дипломатског понашања, "па у стилу локалног шерифа узимају себи за право да држе лекције народном вољом изабраном предсједнику и руководству Српске.

- Знају добро да политика предсједника Додика чува и штити Републику Српску. Зато га и нападају! И када мислите да је америчко бахаћење досегло врхунац, демантују вас новим нивоом дрскости, цинизма и ароганције - наводи Кошарац.

Он тврди да је јучерашњи осврт Амбасаде САД јалов покушај да оправдају негативан однос према Српској и упорно кршење права српског народа да на демократски начин, легално и легитимно, изабере своје политичке представнике.

- Поновићу оно што сам раније рекао - амбасадор Марфи је попримио исувише сарајевских мириса и у маниру чаршијског шанера креира нове подвале и пласира лажи. Застрашујућа је чињеница да су спремни на све, осим да прихвате истину - каже министар.

Ма колико им то тешко пало, додаје Кошарац, истина је да српски народ и Република Српска подржавају политику Милорада Додика и руководства Српске.

- Истина је да такво опредјељење српски народ доказује у сваком изборном циклусу. Истина је да Америка апсолутно нема везе с тим! - закључио је Кошарац.


​РТРС