Очекује се појачана фреквенција возила на свим већим путевима :: Semberija INFO ::

 

Очекује се појачана фреквенција возила на свим већим путевима



У Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос се саобраћа без већих застоја и ограничења, а на свим већим саобраћајницама у Српској може се очекивати појачана фреквенција возила, па се возачи савјетују да возе опрезно и да поштују саобраћајне прописе, саопштено је из Ауто-мото савеза Републике Српске.

Појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, на граничним прелазима Градишка, Изачић, Хум, Делеуша и Зупци. На осталим прелазима задржавања нису дужа од 30 минута.

Из АМС упозоравају на јутарњу маглу у котлинама која смањује видљивост, као и на могућност одрона на путевима у усјецима и поред камених косина.

Режим саобраћај је, због радова, измијењен на магистралним путевима Рудице - Нови Град, Сарајево - Фоча, на дионици Трново - Миљевина у кањону ријеке Бистрице, на Хан Пијеску и на дионици према Сокоцу, као и на регионалним путевима Рача - Вршани.

Радови су у току и на ауто-путу Градишка - Бањалука, гдје је на одмаралишту Лужани запад у току изградња пословног објекта, затим на путним правцима Градишка-Нова Топола-Клашнице, у Приједору у Улици краља Александра на путу према Козарској Дубици.

Режим саобраћаја је због радова измијењен и на путевима Жегуља - Љубиње /дионица Подврсник-Љубиње/, Брод на Дрини /Фоча/ - Хум /Шћепан Поље/, на подручју Добоја гдје је у току изградња ауто-пута од петље Јоховац до Вукосавља, затим Фоча - Горажде у мјесту Филиповићи.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, због санације клизишта, измијењен је режим саобраћаја до 5. августа. На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћа се успорено.

На дионици регионалног пута Разбој-Руданка, на превоју Љескове воде, због санације клизишта саобраћај је потпуно обустављен. Теретна возила се преусмјеравају на Јелах, а путничка на алтернативне правце Разбој - Горња Вијака - Дервента - Добој и Разбој - Тедин Хан - Добој.

Клизишта успоравају саобраћај на путним правцима Градишка - Козарска Дубица, на улазу у Орахову, Добро Поље - Миљевина и Укрина - Горња Вијака.

У ФБиХ се, због радова, спорије вози на магистралним путевима Бихаћ - Каменица, Ступ - Блажуј, Кисељак - Бусовача, Травник - Витез, Ливно - Рењићи, Рипач - Дубовско, на улазу у Бугојно из смјера Ростова, на улазу у Хаџиће и на улазу у Кладањ из смјера Олова.

Због слијегања коловоза на улазу у Винац из смјера Доњег Вакуфа у функцији је само једна трака, а брзина је ограничена на 20 километара на час. Мост на улазу у Немилу затворен је због санационих радова, а возила саобраћају преко раскрснице у Топчић Пољу.


РТРС