Мостар: Евалд Крнић и Игор Казић побједници 457. скокова са Старог моста :: Semberija INFO ::

 

Мостар: Евалд Крнић и Игор Казић побједници 457. скокова са Старог моста


Фото - Анадолија
Евалд Крнић и Игор Казић побједници су 457. скокова са Старог моста у Мостару, у Босни и Херцеговини. Крнић је побиједио у категорији скокова на главу, испред Ахмета Ступца и Дине Бајрића, док је друго мјесто у категорији скока на ноге освојио Емел Тиро, а треће Харун Бајгорић.

Учествовала су укупно 33 скакача, од којих 15 у категорији на ноге и 18 у категорији на главу.

Манифестација је и ове године имала међународни карактер, с обзиром на наступе скакача из земаља региона, а самом догађају на платоу испод Старог моста присуствовало је неколико хиљада посјетилаца.

Делегат скокова био је прослављени бх. боксер Дамир Бељо, а предсједник стручног жирија Алица Јакировић. Жири су осим Јакировића чинили скакачи ветерани, освајачи бројних награда: Ирфан Милавић, Самир Зукановић, Семир Дроцић и Бранко Богићевић.

Признања најбољим уручили су Мили Бијавица, Јасмин Гаштан, предсједник Спортског савеза Града Мостара Сенад Кевељ, предсједник Туристичке заједнице ХНК-а Семир Темим, градоначелник Мостара Марио Кордић, те предсједник Клуба скакача у воду Мостари Лоренс Листо.

Побједници ће свечано бити проглашени вечерас на платоу испод Старог моста, уз традиционалну бакљаду на мосту.

Дан раније у склопу манифестације одржана је популарна “Шлауфијада“ – утрка на шлауфима од точкова теретних возила Неретвом.


АА / БХРТ