Зеленски: Рат долази у Русију након напада дроном у Москви :: Semberija INFO ::

 

Зеленски: Рат долази у Русију након напада дроном у Москви


Украјински предсједник Володимир Зеленски упозорио је у недјељу да "рат" стиже у Русију након што су три украјинска дрона оборена изнад Москве.

- Постепено се рат враћа на територију Русије – у њене симболичне центре и војне базе, и то је неизбјежан, природан и апсолутно фер процес - рекао је Зеленски током посјете западном граду Ивано-Франкивски, јавља Радио Слободна Европа. 

- Украјина је све јача - додао је, упозоравајуц́и, међутим, да би земља требало да се припреми за нови напад на енергетску инфраструктуру зими.

- Али морамо бити свјесни да, као и прошле године, руски терористи и ове зиме могу да нападну наш енергетски сектор и кључне објекте - рекао је Зеленски и додао да се у Ивано-Франкивски разговарало о припремама за "све могуће сценарије".

Москва је у недјељу саопштила да су њене снаге осујетиле покушај Украјине да нападне Крим који је Русија анектирала 2014. године.

Напади о којима се извјештава у недјељу били су посљедњи у низу недавних напада дроном – укључујући Кремљ и руске градове у близини границе са Украјином – за које Москва окривљује Кијев.

Русија је покренула инвазију на Украјину у фебруару 2022. године, а неколико недјеља траје дуго најављивана контраофанзива украјинских снага.

У нападу су оштећене двије пословне куле и накратко затворен међународни аеродром.


Фена / БХРТ