Тинејџер осуђен на доживотни затвор (ВИДЕО) :: Semberija INFO ::

 

Тинејџер осуђен на доживотни затвор (ВИДЕО)


Један од двоје тинејџера из Ајове који су признали кривицу за убиство професорице шпанског језика због лоше оцјене осуђен је на доживотни затвор с могућношћу помиловања након 35 година.

Према "Ассоциатед Прессу", "ЦБС Неwсу" и "УСА Тодаyу", Вилард Милер (17) добио је казну у четвртак. И он и још један тинејџер, Џереми Гудејл (18), признали су кривицу у априлу за убиство првог ступња у смрти учитељице шпанског Ноеме Грабер (66), која је била мајка троје дјеце.

"Сматрам да су ваша намјера и поступци били злокобни и зли. Та су дјела резултирала намјерним губитком људских живота на бруталан начин. Нема праштања", рекао је судија окружног суда, Шон Шоверс док је изрицао казну Милеру, извјештава "АП".

Додао је:

"Ваши ужасни поступци довели су до смрти Ноеме Грабер, а њена породица никада неће моћи попунити ту празнину", такође је Шоверс рекао Милеру за "УСА Тодаy".

И Милер и Гудејл оптужени су за убиство првог степена и завјеру за почињење насилног злочина у вези с Граберовом смрћу 2021., а тинејџерима ће се судити као одраслима.

Као дио споразума о признању кривице, тужиоци су Милеру препоручили казну од 30 година до доживотног затвора с могућношћу условног отпуста.

(Nezavisne)