Додик: Српска почаствована посјетом премијера Мађарске :: Semberija INFO ::

 

Додик: Српска почаствована посјетом премијера Мађарске


Foto: predsjednikrs.net/B.Zdrinja
Република Српска почаствована је посјетом премијера Мађарске Виктора Орбана и делегације из ове земље, рекао је предсједник Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.

- Захвалили смо се за подстицај од 100 милиона евра за привреду коју смо добили од Мађарске - рекао је Додик.
Исткао је да Српска жели да примијени искуства Мађарске.
 
- Ми смо данас били у прилици да орбану захвалимо  и за разумијевање за подршку буџету да наше институције несметано раде. Основно је било како ићи даље. То су области у сарадњи на пољу енергетике, изградњи путева и развоју области здравства Такође, разговарали смо о могућности сарадње у области дрвне индустрије - навео је Додик.

Нагласио је да је Мађарска успјешна земља и има значајна искуства.

- Постала је развијена земља - навео је Додик

Истакао да је данас потписана заједничка изјава која ће бити основа за развој конкретних послова у оквиру различитих области привреде, енергетике образовања комуникације и саобраћаја као и свега осталог што представља наш заједнички интерес.

Рекао је је да очекује унапријеђење сарадње по свим питањима.

Он је додао да Српска прати оно што Влада Мађарске чини у области демографске политике, гдје се покказује као науспјешнија.

- Желим да се захвалим Орбану на побољшању статуса српске заједнице у Мађарској, која је показала далеко већи степен подршке него неке друге земље - рекао је Додик.

Нагласио је да је важна подршка Орбана.
 
(РТРС)