Путин: Украјина изгубила 25 до 30 одсто страних војних возила :: Semberija INFO ::

 

Путин: Украјина изгубила 25 до 30 одсто страних војних возила


Руски предсједник Владимир Путин изјавио је да вјерује да је Украјина од почетка своје контраофанзиве изгубила 25 до 30 одсто војних возила која су Кијеву испоручиле западне земље и да су људски губици Украјине десет пута већи од руских.

Он је током телевизијског састанка са војним блогерима нагласио да украјинска контраофанзива великих размјера није била успјешна ни у једној области.

Путин је навео да је Русија у борбама изгубила 50 тенкова, од којих би неки могли да се поправе, а да је Украјина изгубила преко 160 тенкова.

Руски предсједник је истакао да је Украјина одговорна за пробијање бране "Каховка" прошле седмице, за које је рекао да је узроковано гранатирањем структуре које је Кијев извршио ракетним системима америчке производње ХИМАРС, јавио је Ројтерс.

Путин је напоменуо да би циљеви специјалне војне операције могли да еволуирају у складу са ситуацијом, али да се њихов основни карактер неће промијенити.

Изјавио је да Русији тренутно није потребно да позива додатне резервисте, након што је објавио почетну мобилизацију у септембру.

Он је рекао војним блогерима и ратним дописницима на телевизијском састанку да ће будуће мобилизације зависити од циљева које Русија поставља себи у Украјини.

Он је додао да Русија треба да се бори против непријатељских агената и да побољша своју одбрану од напада дубоко у својој територији, али је нагласио да нема потребе да слиједи примјер Украјине и прогласи ратно стање.

(Танјуг)