Никшић с британским амбасадором Рајлијем: Борба против корупције нужна за стабилан економски и социјални амбијент :: Semberija INFO ::

 

Никшић с британским амбасадором Рајлијем: Борба против корупције нужна за стабилан економски и социјални амбијент


Влада Федерације Босне и Херцеговине је опредијељена за реформе на економском и социјалном плану, а то прије свега подразумијева растерећење привреде и унапрјеђење пословног амбијента за страна и домаћа улагања, изјавио је федерални премијер Нермин Никшић који се данас састао са амбасадором Велике Британије у БиХ Џулијаном Рајлијем.

Наведене активности ће, истакао је Никшић, у коначници имати позитивне импликације како за послодавце, тако и за раднике, али и укупни економски и социјални амбијент.

Нагласио је да је кључно за такав нови амбијент борба против корупције, те најавио убрзане активности на стварању кадровских и институционалних претпоставки у том правцу.

Амбасадор Рајли је честитао Никшићу на именовању, те истакао пуну подршку Велике Британије премијеру и Федералној влади. 

Оцијенио је да Владу ФБиХ очекује мноштво изазова, а да су за напредак на економском и социјалном плану нужне реформе, од којих неке могу бити брзо проведене.

У том правцу, нагласио је амабасдор Рајли, британска амбасада, али и компаније из Велике Британије са својим искуством и експертизом, стоје на располагању премијеру и Влади Федерације Босне и Херцеговине.

Састанку у сједишту Владе ФБиХ, у Сарајеву, присуствовала је и шефица политичког одјела Британске амбасаде Хелен Флевекер.  


БХРТ