Дубравац: Не стављајте со на рану! :: Semberija INFO ::

 

Дубравац: Не стављајте со на рану!


Посланик  Демократског народног савеза у Народној скупштини Републике Српске Жељко Дубравац реагујући на додјељивање одликовања 103. бригади ХВО Дервента од стране предсједника Хрватске Зорана Милановића поручио је да је Дервента град страдалник, град мученик и град херој, и да је такав непримјерен чин  стављање соли на рану српског народа.

„Ране српског народа у Дервенти су још увијек свјеже, а ожиљци дубоки и болни, па је потез господина Милановића, ништа друго до невиђена провокација, бесраман чин према жртавама, српским цивилима и заточеницима логора у Дервенти.

Свједочења преживјелих логораша, казамата у Дервенти потврђују најмонструознија мучења од стране припадника ХВО, на челу са женом  монструмом Азром Башић.

Награђивање јединице ХВО у Дервенти од стране пресједника Хрватске Зорана Милановића, није ништа мање монструозан чин, јер подсјећа на патње и мучења српских цивила у Дервенти, све до њеног ослобађања 4. јула 1992. године.

И умјесто да се господин Милановић поклони невино страдалим и на тај начин покаже минимум поштовања за све жртве, он отвара незацијељене ране српског народа“.

Дубравац сматра да је неопходно да руководство Републике Српске преиспита принципе сарадње, са званичницима из Хрватске, јер оваква дешавања трајно нарушавају неопходно помирење и суживот народа на овом простору.
 
ДНС