ЧОВИЋ ПРИЧА У ПРАЗНО. ЛИДЕРУ ХДЗ БИХ ПОНОВО СЕ УКАЗАЛЕ ИЗМЈЕНЕ ИЗБОРНОГ ЗАКОНА :: Semberija INFO ::

 

ЧОВИЋ ПРИЧА У ПРАЗНО. ЛИДЕРУ ХДЗ БИХ ПОНОВО СЕ УКАЗАЛЕ ИЗМЈЕНЕ ИЗБОРНОГ ЗАКОНА


Foto: Dejan Božić/RAS Srbija
Лидер ХДЗ БиХ, Драган Човић, рекао је да се Изборни закон Босне и Херцеговине мора измјенити до краја године, што су политички аналитичари оцијенили као још једну изјаву која ће отићи у празан простор.
 
И док су све очи упрте у трочлано Предсједништво БиХ, Савјет министара и новог мандатара, Човић се држи, како кажу аналитичари, своје старе приче.

– Све што ми радимо биће у настојању да се промијени Изборни закон до краја године. Ово је година у којој немамо избора; треба да ријешимо питање Предсједништва, Дома народа и Града Мостара, и наравно многих других техничких питања, колико се то буде могло урадити – навео је медијима лидер ХДЗ БиХ, Драган Човић.

Иако се за измјене Изборног закона залажу готово све велике партије БиХ, стручњаци сматрају да од Човићевог обећања ипак нема ништа, јер Изборни закон неће доћи на ред ове године.

Међу њима је и политички аналитичар Славо Кукић, који тврди да је ово још само једно празно обећање.
– Од Драгана Човића смо у посљедње четири године врло често били у прилици чути многе изјаве за које се касније испоставило да су отишле у празан простор. Сасвим је извјесно да ће и ова прича о Изборном закону до краја године на сличан начин завршити – рекао је Кукић.

Он тврди да овом причом Човић покушава да оствари два ефекта.

– Прво што жели јесте држати тензије оптимизма међу својим бирачким тијелом, и друго, то је нека врста притиска на друге који такође учествују у доношењу промјена Изборног закона – рекао је Кукић

Он тврди да Драган Човић врло често даје изјаве по принципу „нека се нешто догађа, а народ је кратке памети, па ће заборавити“.

– Тако ће бити и сада – закључио је он.

(српскаинфо.цом)