Јаке сњежне олује погодиле Оклахому и Канзас, више особа озлијеђено :: Semberija INFO ::

 

Јаке сњежне олује погодиле Оклахому и Канзас, више особа озлијеђено


Снажне олује са широко распрострањеним ударима вјетра и торнадима захватили су америчке савезне државе Оклахому и Канзас, при чему је више од десет људи повријеђено, а неки становници Мишигена суочавају се са нестанком струје пети дан заредом након прошлоседмичне ледене олује, преноси АП. 

У Калифорнији, Национална метеоролошка служба саопштила је да ће се олује наставити кретати кроз државу до сриједе након што су становници у недјељу добили кратак предах од олујног времена. 

Око 32 километра јужно од Оклахома Ситија, полицијска управа одговорила је у недјељу навечер на штете од олује на јужној и источној страни града Нормана.

Званичници у Норману рекли су да је потврђено да је 12 особа повријеђено у временским неприликама, али ниједна се не сматра критичном.

Екипе су обилазиле оштећено подручје тражећи друге који би могли бити повријеђени. Могућа торнада и широко распрострањени удари вјетра до 144 километра на сат пријављени су у Оклахоми, са обореним дрвећем и далеководима, затвореним путевима и оштећеним кућама у околини Нормана и Шоунија.

Торнадо је захватио подручје у близини града Либерал у Канзасу, саопштила је Национална метеоролошка служба, а пријављено је да је оштећено више од десет кућа, јавила је KSNW-TV. Једна особа је задобила лакше повреде, саопштила је станица.


Фена / БХРТ