Широм Српске дочекана православна Нова Година :: Semberija INFO ::

 

Широм Српске дочекана православна Нова Година


Српска, Руска и Грузијска православна црква, Света Гора и Јерусалимска патријаршија - дочекали су Православну нову годину. У поноћ су у храмовима служени молебани за благословено ново љето.

На шеталишту поред Храма Христа Спаситеља у Бањалуци, уз једну од најпознатијих пјевачица етно музике Биљу Крстић и њен Бистрик оркестар, те уз младу етно пјевачицу из Црне Горе Бранку Зечевић православну Нову годину дочекао је велики број, како Бањалучана, тако и гостију из других градова.



У поноћ је у храму служен молебан за срећно и берићетно Ново љето. У поноћ су молебани служени у храмовима широм Српске, а дочек Православне нове године организован је на многим трговима.



На централном градском тргу у Бијељини у новогодишњој ноћи наступио је Амадеус бенд, а весело је било у бројним кафићима, ресторанима, хотелима. Весело је било и у Палама, гдје је на Олимпијском тргу бројне грађане забављао Борис Режак. Свечано на отвореном, уз кувано вино, чај и музику ново љето дочекали су и становници Добоја, Новог Града, Теслића, Прњавора, Андрићграда, Шамца, Фоче. На градском тргу у Бијељини, наступио је Амадеус бенд, а у поноћ је организован и ватромет.