Чиме ће се бавити бивши министри Владе РС :: Semberija INFO ::

 

Чиме ће се бавити бивши министри Владе РС


- Сребренка Голић, Антон Касиповић, Наталија Тривић, Драган Лукач, Душко Милуновић, Сузана Гашић, Недељко Ћорић, Борис Пашалић, Вјекослав Петричевић, Срђан Рајчевић и Соња Давидовић нису имали мјеста у новој Влади РС, коју је саставио Радован Вишковић.

Ипак, за нека од ових имена већ се зна гдје ће наставити свој ангажман, али већина не жели да открије даље планове.
Сребренка Голић мјесто министра за просторно уређење, грађевинарство и екологију, те позицију потпредсједника Владе РС замијенила је фотељом предсједавајуће Вијећа народа РС у четворогодишњем мандату.

У политици су остали и Сузана Гашић, бивши министар трговине и туризма, те Борис Пашалић, први човјек пољопривреде, шумарства и водопривреде РС. Они су фотеље на Тргу Републике замијенили посланичким у Народној скупштини РС.

Остатак бившег Вишковићевог кабинета је тајанствен.

"Ја сам на одмору, тј. користим одмор који ми је преостао у овој години. У међувремену ћу видјети шта и како. Заиста вам ништа не могу конкретније рећи", поручио је за "Независне новине" Антон Касиповић, бивши министар правде Српске.

Ништа конкретно нисмо добили ни од Недељка Ћорића, који је у прошлој Влади био министар саобраћаја и веза Републике Српске.

"Имам план за одређени ангажман, али заиста вам ништа не могу рећи", навео је Ћорић, не желећи да открије да ли ће будућа функција бити политичка или не.

Ћорић је, подсјетимо, до задњег тренутка претендовао да и убудуће буде министар саобраћаја и веза, али је та позиција на крају ипак припала Недељку Чубриловићу, предсједнику Демоса. Ћорићево име се у посљедње вријеме спомињало и као могуће рјешење за директора "Аутопутева РС", али, исто тако, и као једног од могућих министара у Савјету министара БиХ.

Вјекослав Петричевић, бивши министар за привреду и предузетништво, такође одмара. Како нам је рекао, и даље остаје при политичком ангажману у НДП-у, али о евентуалној функцији или именовању у јавно предузеће, установу и слично, засад нема информација.

"Сигурно остајем у Народном демократском покрету и очекујем све даље активности на нивоу Предсједништва странке и сходно томе ћемо се и понашати. Тренутно сам без пословног ангажмана и не очекујем ништа по том питању. Нисам разговарао на ту тему, ни са руководством партије, нити са било ким", навео је Петричевић.

С друге стране, Срђан Рајчевић, донедавно министар за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво, зна гдје ће.

"У приватни сектор ћу. Нећу се бавити политиком. А гдје у приватни сектор, не могу да вам кажем, то је приватна ствар, није за јавност", поручио је Рајчевић за "Независне новине".

Планове има и Соња Давидовић, бивши министар породице, омладине и спорта Републике Српске, а за "Независне" је кратко поручила да ће више детаља саопштити ускоро.

Гдје су и шта раде Наталија Тривић, Драган Лукач и Душко Милуновић, након одласка са мјеста у просвјети, МУП-у Српске и у Министарству рада и борачко-инвалидске заштите, нисмо успјели да сазнамо, јер нису одговарали на наше позиве.
 
(Независне)