ГРАЂАНИ ЊЕМАЧКЕ ДА СЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПРИВРЕМЕНИ НЕСТАНАК СТРУЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ГРАЂАНИ ЊЕМАЧКЕ ДА СЕ ПРИПРЕМЕ ЗА ПРИВРЕМЕНИ НЕСТАНАК СТРУЈЕ


Грађани Њемачке треба да се припреме за привремене прекиде у снабдијевању електричном енергијом у наредним мјесецима, изјавио је данас шеф Савезне канцеларије за цивилну заштиту и помоћ у катастрофама Ралф Тислер.

"Морамо да очекујемо нестанке струје зими. Под овим мислим на регионални и привремени прекид у снабдијевању струјом", рекао је Тислер за лист "Велт ам зонтаг".

Он је додао да би Нијемци могли да се суоче са нестанком струје и због несташице енергије и као резултат "циљаног, привременог гашења мреже од оператера" како би заштитили цијелу мрежу.

Тислер је рекао да је ријеч о краткотрајном нестанку струје.

На питање о припреми за потенцијално критичне ситуације, Тислер је рекао да је за хитне случајеве направио залихе "углавном воде и то неколико гајби као и конзервирану храну".

Он је позвао Нијемце да буду спремни за могуће кризе и да имају на уму да неће увијек све бити лако доступно.

"Посљедњих неколико година показало је да људи треба да буду спремни за непредвиђене кризе, а пандемија је као најбољи примјер", рекао је Тислер.

Он каже да ће у наредним годинама људи вјероватно имати проблем због природних катастрофа изазваних климатским промјенама, додајући да Њемачка треба да развије своју националну цивилну одбрану.

Западне земље су појачале санкције Русији од почетка специјалне операције у Украјини.

Поремећаји у ланцима снабдијевања довели су до раста цијена горива и хране широм ЕУ, као и у САД, подижући инфлацију на рекордне нивое и узрокујући пораст трошкова живота.

(Независне)