САД: Због сњежне олује 500.000 људи остало без струје :: Semberija INFO ::

 

САД: Због сњежне олује 500.000 људи остало без струје


Foto: Tanjug

ВАШИНГТОН- Јака сњежна олуја, која је у Америци почела у недјељу, на југоистоку земље је оставила око пола милииона становника без струје, сада се помјера ка источној обали, док се Вашингтон и федералне службе полако затварају због непогоде, јавља данас "Форбс".


Америчка национална Метеоролошка служба издала је упозорење и предвиђа да ће у неким областима нападати од 20 до 30 центиметара снијега.

Снијег је, према Акју Ведеру већ пао, или се очекује да ће пасти у Балтимору, Филаделфији, дијеловима Делавера, Мериленда, Њу Џерзија и Вирџиније.

Из државне Канцеларије за људске ресурсе су касно синоћ рекли да ће савезне службе у главном граду бити затворене данас и да ће радницима који не раде у хитним службама бити дозвољено да не дођу на посао, али не и радницима запосленим у хитним службама.

Неколико школских округа у Мериленду и Вирџинији је затворено због сњежне олује, а државне школе у Вашингтону ће бити затворене данас и сутра, као дио великог ковид тестирања, па се отварање очекује тек у четвртак.

Извор: Глас Српске