Почеле припреме за изградњу аутопута Београд-Сарајево :: Semberija INFO ::

 

Почеле припреме за изградњу аутопута Београд-Сарајево


Сремска Митровица - У току су припреме за изградњу ауто-пута од Кузмина до Сремске Раче којим ће се убрзати превоз робе и путника и спојити постојећа деоница ауто-пута Е-70 са Републиком Српском.

​Да би све било спремно за велики и веома вредан посао, у атару села Кузмина гради се насеље монтажних кућа за запослене из турске фирме која је добила посао изградње ауто-пута, што је инвестиција од 250 милиона евра.



Како смо сазнали од шефа овог градилишта Јусуфа Шадла, насеље код Кузмина ће бити за смештај и исхрану 1000 радника, а знатно мање њих биће ангажовано на градилишту у близини Сремске Раче, где ће већ јуна почети да граде нови мост преко Саве.

Поводом припрема за реалиацију овог великог међународног пројекта, Кузмин и Сремску Рачу  посетили су начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину Мирослав Јокић и директорка митровачког „Урбанизма“ Мирјана Вашут.

Сремске новине

На површини од пет хектара на подручју Сремске Раче почеле су припреме за изградњу аутопута Београд-Сарајево.

Тренутно је запослено 35 радника из Турске, а у току је постављање монтажних кућица за градитеље фирме Ташјапи, као и припрема терена, пишу Вечерње новости.

На овом дијелу биће изграђена 23 километра пута са двије петље, те мост преко Босута и Саве, а цио посао процијењен је на 250 милиона евра.

Радови на дионици аутопута од Сремске Раче до Кузмина у дужини од 17 километара, озваничиће почетак изградње једног од највећих инфраструктурних пројеката од изузетног значаја.

Начелник Градске управе за опште и заједничке послове и имовину Сремске Митровице Мирослав Јокић рекао је да ће бити изграђено више десетина објеката за смјештај до 1.000 радника.

– Биће изграђен камп и ресторан за исхрану радника, али и асфалтне и бетонске базе – рекао је Јокић.

Кроз Кузмин, Босут и Сремску Рачу, на путу ка Републици Српској дневно прође неколико хиљада возила.

У јуну се очекује званични почетак изградње дионице Кузмин - Сремска Рача која ће бити дио ауто-пута од Београда до Сарајева.

СРНА