Дезинфекција објеката гдје се грађани масовније окупљају :: Semberija INFO ::

 

Дезинфекција објеката гдје се грађани масовније окупљају


Фото - Град Бањалука
БАЊАЛУКА - На територији Републике Српске почела је дезинфекцији свих објеката у којима се масовније окупљају грађани, рекао је данас Срни вршилац дужности директора Управе цивилне заштите Републике Српске Милан Новитовић.

Он је нагласио да је јуче укупно дезинфиковано око 130.000 метара квадратних спољашње и унутрашње површине у Источном Сарајеву, Бањалуци, Добоју, Приједору, Бијељини, Зворнику и Требињу.

Према његовим ријечима, у складу са закључком Штаба за ванредне ситуације, јуче су у овим градовима дезинфиковане школе, обданишта, болнице, полицијске управе, студентски домови, домови здравља, јавне градске површине, дјечије игралишта, вјерски објекти, административни центри и јавна предузећа.

“Дезинфекција ће бити извршена и у Фочи и Градишци”, додао је он.

Новитовић је навео да дезинфекцију врши Специјализована јединица заштите и спасавања за дезинфекцију, подијељена у 16 тимова и распоређена у четири регије, самостално или у координацији са службама цивилне заштите градова/општина.

Он је додао да 20 тимова, од којих је 16 Републичке управе цивилне заштите, а три из Требиња и један из Бијељине, настављају са дезинфекцијом објеката у свим градовима и општинама.

Срна / Независне