У већини крајева сутра сунчаније :: Semberija INFO ::

 

У већини крајева сутра сунчаније


Више сунчаних интервала сутра се очекује у већини крајева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/, осим на сјеверу гдје постоји могућност да остане облачно.

Ујутро и прије подне на сјеверу ће бити облачно и претежно суво, уз услове за повремену росуљу или измаглицу локално. Ведро ће бити на југу, а у осталим предјелима промјенљиво уз сунчане интервале.

Послије подне на југу ће бити сунчано, а на сјеверу и даље облачно, уз повремене сунчане периоде локално, саопштено је из Републичког хидрометеоролошког завода.

Дуваће слаб и промјенљив вјетар.

Јутарња температура ваздуха од минус један до четири, у планинама око минус четири, а највиша дневна од пет до 10, на планинама од два, а на југу око 13 степени Целзијусових.

Топлије вријеме најављено је за уторак, 22. децембар, када ће на југу бити сунчано, а на сјеверу остаје могућност да се у појединим мјестима цијели дан задржи ниска облачност.

Промјенљиво облачно вријеме, са дужим сунчаним периодима очекује се у сриједу, 23. децембра, али ће у западним предјелима бити вјетровито. Увече је могуће повећање облачности са запада.

Температура изнад просјека за ово доба године очекује се и у четвртак, 24. децембра, када ће бити претежно до потпуно облачно вјетровито и суво вијеме, само је на планинама могућа киша.

Јутарња температура ваздуха ће наредних дана бити изнад нула, па и на планинама, а највиша дневна ће расти са вриједностима до 12, на југу око 15 степени Целзијусових.

Према прогнози Федералног хидрометеоролошког завода, данас се у већини крајева задржала магла, а сунчаније је било у Херцеговини, на западу, југозападу и на планинама.

Температура ваздуха у 13.00 часова: Бјелашница минус два, Соколац минус један, Сарајево нула, Рудо један, Бугојно и Фоча два, Вишеград, Градачац, Србац и Зеница три, Бањалука, Тузла, Нови Град, Приједор, Сребреница и Шипово четири, Добој, Бихаћ и Сански Мост пет, Чемерно и Мркоњић Градседам, Хан Пијесак, Мраковица и Ливно осам и Гацко девет степени Целзијусових.

У Билећи и Рибнику је измјерено 10 степени, у Неуму 11, у Мостару 12, те Требињу и Грудама 13 степени Целзијусових.

​Срна / Инфо Бијељина