Говедарица: Срби једини треба да поразе Додика и његову политику :: Semberija INFO ::

 

Говедарица: Срби једини треба да поразе Додика и његову политику


Нема потребе да госпођа Турковић призива међународни интервенционизам у БиХ, кога се Додик очигледно препао и најозбиљније схватио па се експресно претворио у Инцковог батлера – истакао је члан Предсједништва СДС Вукота Говедарица, реагујући на гостовање Бисере Турковић на ТВ Фејс.
 
„Ако ко Додика и његову политику треба да порази, онда су то Срби. Ни случајно то не смије да буде неко ко представља велики центар моћи, јер ако се то догоди, добићемо неког новог „Додика“ послије Додика што као народ нећемо преживјети“ – нагласио је Говедарица.
 
На Турковићине увреде, каже Говедарица, изостала је институционална реакција Зорана Тегелтије, предсједавајућег Савјета министара који је опет показао да све ради осим да се бави својим послом, а то је руковођење Савјетом министара БиХ
 
Говедарица је казао да не знам зашто би Додик био кривац госпођи Турковић или било коме другом, изузев Србима.
 
„Није Додикова политика направила штету бошњачкој или хрватској привреди и довео је до просјачког штапа него српској нити је уништила ничије друге, већ српске банке у Републици Српској. Није Додикова дугогодишња политика раселила бошњачку или хрватску младост из Републике Српске него српску. Никада Додикова политичка идеја није подијелила нити један народ него српски..“ – појаснио је Говедарица.
 
Он је појаснио да је Додикова политика само имала политичког дублера свих ових година у ФБиХ.
 
„Све то што је Додик својом политиком урадио Србима није могао урадити без својих политичких дублера из Федерације БиХ, који су опет то исто урадили својим сународницима“ – појаснио је Говедарица.
 
„Због тога сматрам да није проблем у уставном уређењу државе у којој живимо, нити је рјешење октроисање устава од стране моћних администрација, како каже госпођа Турковић, већ је проблем у лидерима етничких група, који народ држе у софистицираном примитивизму у коме су племенске вође стекле енормно богаство и тако постали господари државе у којој живимо“ – закључио је Говедарица.
                                                                         
СДС - Сектор за 
политику и медије