СУД ОДБАЦИО ЈОШ ЈЕДАН ПОКУШАЈ ОСПОРАВАЊА РЕЗУЛТАТА ИЗБОРА :: Semberija INFO ::

 

СУД ОДБАЦИО ЈОШ ЈЕДАН ПОКУШАЈ ОСПОРАВАЊА РЕЗУЛТАТА ИЗБОРА


Foto: usnews.com
Врховни суд САД одбацио је тужбу којом је тражено поништавање резултата предсједничких избора у кључним америчким државама, што је нови ударац предсједнику Доналду Трампу.

Тужбом, коју је поднијела америчка држава Тексас тражено је поништавање изборних резултата у Џорџији, Мичигену, Пенсилванији и Висконсину. То је уједно био покушај оспоравања побједе изабраног предсједника ЏозеФа Бајдена на изборима одржаним 3. новембра.

Врховни суд донио је пресуду по којој америчка држава Тексас није била надлежна за покретање тог случаја, нити има правну основу за тако нешто.

- Тексас није успио да докаже правну оправданост интересовања за начин на који друге државе спроводе и одржавају избор  наводи се у кратком саопштењу суда.

Иначе, тужбу је подржало 19 државних тужилаца и 127 чланова Конгреса из редова републиканаца. У све четири поменуте државе Бајден био је предвиђени побједник предсједничких избора.

- Врховни суд је одлучно и брзо одбацио посљедњи напад Доналда Трампа и његових савезника на демократски процес -саопштио је Мајк Гвин, портпарол кампање Џозефа Бајдена и Камале Харис, пренио је "Глас Америке".

(СРНА)