ТУРИСТИЧКА АГЕНЦИЈА „СЕМБЕРИЈА ТРАНСПОРТ“ БИЈЕЉИНА - Презадовољни смо љетњом сезоном :: Semberija INFO ::

 

ТУРИСТИЧКА АГЕНЦИЈА „СЕМБЕРИЈА ТРАНСПОРТ“ БИЈЕЉИНА - Презадовољни смо љетњом сезоном



Захваљујући повољним временским условима овогодишња љетња туристичка сезона почела је нешто раније у односу на раније године. 

Туристичка агенција „Семберија транспорт“ већ у мају је пут мора испратила своје прве путнике. Туристички радници ове бијељинске агенције су за љето 2024. године припремили богату понуду са великим бројем дестинација и различитим аранжманима – доступним за сваки џеп.



-Што се тиче досадашњег дијела сезоне, могу рећи да смо презадовољни оствареним резултатима. И што се тиче љетовања и што се тиче једнодневних излета на дестинације у БиХ, Србији, Хрватској и Мађарској. Резултате које смо предвидјели нашим планом за љето 2024. године смо и надмашили а очекујемо да ћемо до краја сезоне наставити истим темпом. Након пандемије корона вируса ово је дефинитивно најуспјешнија туристичка сезона. Уз нашу добру припрему за сезону и заинтересованост наших грађана, све је текло без икаквих проблема - или да кажем да су нам највећи проблем представљале уобичајене гужве на граничним прелазима. Што се тиче трајања љетње туристичке сезоне, наше разервације са пословним партнерима важе, односно наши аутобуси возиће до 21. септембра. Тако је предвиђено и у нашем већ поменутом плану. Имајући у виду прогнозе метеоролога очекујемо да ће љубитељи мора уживати и у септембру. Високе температуре су главни разлог због којег људи, тражећи освјежење, посјећују туристичке дестинације које се налазе на обалама мора, језера или ријека“, изјавила је за „Семберија инфо“ туристички агент Добрила Лазић из Туристичке агенције „Семберија транспорт“.



Специфичност дјеловања ове туристичке агенције јесте повезаност са транспортним предузећем „Семберија транспорт“. Из тог разлога највећи број туристичких аранжмана ове агенције директно је наслоњен на услуге превоза њихове матичне компаније. 
-Желимо да нашим аутобусима превеземо наше грађане до жељених туристичких дестинација“, потврдили су нам у Туристичкој агенцији „Семберија транспорт“. 

Највише интересовања овог љета грађани су показали за редовне линије ка црногорском приморју: Будва, Тиват и Херцег Нови (полазак: понедјељком, сриједом и петком), као и посјете Паралији, на грчкој обали Егејског мора. 
Поред ових аранжмана, они са дубљим џепом користили су услуге Туристичке агенције „Семберија транспорт“ како би авионским превозом путовали и на удаљеније дестинације наше планете.



-Одмах по завршетку љетње сезоне, ми се враћамо нашој доброј, старој, провјереној пракси путовања по Европи. Рачунамо да одређени број наших грађана из најразличитијих разлога није током љета успио отићи на море, па смо зато оставили могућност да и у овом љетно-јесенском периоду искористе дан или два и посјете Пулу, Ровињ, Трст или Дубровник. То су дестинације на које туристе возимо најчешће на једнодневне излете са могућношћу (зависно од временских услова) купања. У овом периоду биће активна могућност посјете италијанским градовима (Тоскана, Веневија, Фиренца...) са опцијом једног, два или три ноћења“, најавила је Добрила Лазић.

Упоредо са љетњом сезоном у овој турисичкој агенцији припремају аранжмање за касну јесен и зиму. За овај период је карактеристичан велики број једнодневних излета према градовима и дестинацијама у унутрашњости континента и углавном се ради о стандардним туристичким пакетима. Унутар БиХ велику пажњу привлаче излети до Мостара, затим Сарајева, Долине пирамида у Високом, Јајца и водопада Пливе, Бањалуке, док су у земљама окружења интересантне посјете Темишвару, Софији, Новом Саду, Сегедину, Бечу, Будимпешти, Грацу... уз неизоставне посјете православним манастирима у БиХ, Србији и Црној Гори. 



Зимска сезона ће се почети промовисати у октобру, при чему Туристичка агенција „Семберија транспорт“ не нуди аранжмане зимовања као пандан љетњим аранжманима. Зимски период је прилично специфичан у односу на љетњи, објаснили су нам, јер много мање људи иде на зимовање у односу на море. Из тог разлога у овој туристичкој агенцији излазе у сусрет појединачним жељама свима онима који желе неки број дана провести, најчешће на планини. Међутим, то не значи да ова агенција не ради и током зиме! Током новембра и децембра сваке године активни су аранжмани (једнодневни, дводневни и тродневни) према европским градовима (Будимпешта, Беч, Грац, Темишвар...)

Љетња сезона се испланира седам мјесеци раније

Посао припремања љетње туристичке сезоне завршава се шест до седам мјесеци прије почетка исте. Када су у питању једнодневни излети припреме морају бити завршене нешто касније, три до четири мјесеца прије почетка сезоне док вишедневни пакети љетовања на мору морају бити завршени у новембру претходне године. Када је план за љетњу сезону припремљен, туристичка агенција већ од јануара почиње са тзв. раним букингом, односно промовисањем своје понуде и резервацијама аранжмана и термина. У Туристичкој агенцији „Семберија транспорт“ ради се о устаљеном, уходаном послу гдје је најважнија сарадња туристичке агенције и сектора саобраћаја гдје се договара шта и када се може понудити грађанима. 

Овог љета путују сви

-Када је у питању љетња сезона 2024. године могу са задовољством истаћи да су путовале практично све генерације. Путовали су млади, баш су често путовали и они средњошколског узраста и они нешто зрелији. На љетовања у Црну Гору и Грчку путовали су подједнако мушкарци и жене. Међутим, када су у питању једнодневне, углавном шопинг туре по европским градовима у ближем окружењу, онда 90 посто путника чине жене. Половина наших путника долази са подручја Бијељине а друга половина са подручја Брчког, Зворника, Власенице, Братунца као и из Лознице, који на ГП Шепак пређу у БиХ и ту сачекају наше аутобусе“,  потврдила је за ,,Семберија инфо’’Добрила Лазић.


Семберија инфо