Могу ли Семберци себи приуштити одмор? :: Semberija INFO ::

 

Могу ли Семберци себи приуштити одмор?


Температуре у региону, па тако и у Бијељини и даље иду изнад 30 степени Целзијуса. Многи тако освјежење траже на базену, мору и у хладу. Сезона годишњих одмора је у току, па смо прошетали центром Бијељине и питали наше суграђане како проводе годишње одморе и иду ли на море овог љета.
 

Аница Спасојевић
 
-Била сам на љетовању у Херцег Новом ове године. Моја пензија, нажалост, не може да приушти такав одмор, па радим приватно да бих то надокнадила. Годишњи одмор би требало да буде потреба свих нас. Међутим, заиста, је постао „луксуз“, нарочито ако су у питању веће породице. Човјек који сам себи зарађује можда и може да одвоји за неки јефтинији одмор. На примјер, многи данас одлазе у Грчку, која је много јефтинија, упркос великим гужвама на граничним прелазима“, каже за портал ,,Семберија инфо'' наша суграђанка Аница Спасојевић.
 

Дијана Видић

-Ове године сам ишла у Тунис на љетовање са сином и супругом. Искуства су одлична. Међутим, из године у годину одлазак на годишњи одмор представља све већи „луксуз“, цијене су све веће и веће и то не може свако да приушти“, рекла је за ,,Семберија инфо’’ Дијана Видић.
 

Жељко Панић

-Ове године нисам ишао на љетовање, зато што сам одлучио да радим и помажем својој породици. У току врелих дана идем на базене и тако се расхлађујем. Велика жеља ми је да једног дана одем на море у Будву“, рекао нам је наш млади суграђанин Жељко Панић.
 

Миљана Марјановић

-Била сам у Шпанији и Италији на љетовању ове године. Сматрам да одлазак на одмор није толики „луксуз“, јер и уз мало новца може да се приушти неко кратко путовање. Све зависи колико новца, заправо, желимо да издвојимо за одлазак“, каже Миљана Марјановић.
 

Ружица Симикић

-На љетовање идем у октобру, али нисам још увијек сигурна да ли ће то бити Египат или Кипар. Углавном, волим нека егзотична мјеста. Не сматрам да је одлазак на љетовање постао „луксуз“, јер постоји доста мјеста која нису толико скупа. Све зависи с ким и како проводите ваше вријеме“, рекла нам је Ружица Симикић.
 

Снежана Михајловић
 
 -Могуће је да ћу отићи на одмор, али сумњам да ће то бити море. Отићи ћу у Нови Сад, тамо је, такође, јако лијепо. Одлазак на одмор је и претходних година био „луксуз“, али све, опет, зависи како ко воли. Ако, рецимо, идете на море да се проводите као млади, онда је то, заиста, „луксуз“. Многи волимо и да крстаримо, па ће на крају такво путовање бити скупо“, каже за ,,Семберија инфо’’ наша суграђанка Снежана Михајловић.
 

Марко Марковић

-Нисам био на мору, немам пара. Али када идем, водим пса са собом. Међутим, сада имам више паса, па морам да бирам. Одлазак на путовање са псима није компликован. Ко хоће да их води, заиста је једноставно“, рекао нам је Марко Марковић, а на питање како проводи топле дане, одговорио је:„Клима, мајка Дрина“.
 

Владимир
 
-Планирам отићи на љетовање у Игало. Одлазак на море је сличан куповини фармерица – неко купи оригинал, а неко мора половне. Што се тиче топлих дана, ја сам чудна биљка, мени не може бити нити хладно, нити вруће“, каже за ,,семберија инфо'' наш суграђанин Владимир.
 
Семберија инфо / Дуња Шкундрић, Јелена Максимовић и Марија Стевановић