Свим срцем желим да се оконча патња палестинског народа :: Semberija INFO ::

 

Свим срцем желим да се оконча патња палестинског народа


Бијељински адвокат Мирко Благојевић, крајем децембра прошле године, добио је писмо захвалности за бригу коју је јавно исказао за патње и страдање палестинског народа у Гази.
У писму се истиче:

„Поштовани господине Благојевићу, у име палестинског народа и Амбасаде државе Палестине и у своје лично име, упућујем вам најискреније поздраве и изразе захвалности на вашим племенитим емоцијама, моралном и људском ставу, дубоком саосјећању и саучешћу, те солидарности за палестински народ. Поздрављам вашу храброст да у овим, за нас тешким временима, станете уз наш народ и изразите подршку правди и истини, те борби за праведно палестинско питање“, наводи се у одговору од амбасадора државе Палестине у БиХ, Резека Намуре.

Адвокат Благојевић каже у изјави за портал „Семберија инфо“ да му је ово једно од најзначајнијих јавних признања које је добио током досадашњег бављења јавним и друштвеним радом и политичким ангажманом.



-Дивни палестински народ, који слови за један од најинтелигентнијих и најпаметнијих, слободарских народа, већ седму или осму деценију бори се за свој физички опстанак. У овом моменту Израел покушава да тај народ уништи, да преузме територију и да палестински народ избрише са лица земље. Моји сентименти, који су раније били усмјерени и према јеврејском народу који је преживио велике патње и био на ивици потпуног нестанка, сада су потпуно потрошени. Нажалост, све ово што данас Израел ради пред очима цијелог свијета и за то има подршку западног свијета, један је од најочитијих примјера геноцида који се проводи над палестинским народом. Људе убијају, физички и ментално повређују, стављају их у услове који треба да доведу до потпуног нестанка тог народа. У овом тренутку, нажалост, Планета нема могућности, нити има механизам за заустављање свега тога. Уздам се у брзи крај рата у Украјини, након чега ће Русија имати пуно више снаге да се снажно појави на свјетској политичкој сцени и да се супротстави уништењу палестинског народа. Наша срца су увијек била уз несврстане народе, јер је, захваљујујући управо њима, спријечен потпуни дебакл по питању усвајања, односно неусвајања резолуције о Сребреници. Гласови несврстаних су били на страни Србије“, каже адвокат Благојевић, истичући да га је стид и срамота што нико у свијету не реагује на чињеницу да је убијено и осакаћено на десетине хиљада невине дјеце у Палестини.

-То је велика трагедија и мрља на савјести човјечанства. Поносан сам што су неке државе у међувремену признале Палестину. То треба да им служи на част и понос. Свим срцем желим да се створи слободна, независна држава Палестина и да се једном засвагда оконча патња и страдање које траје више од седамдесет година“, каже на крају за ,,Семберија инфо'' адвокат Мирко Благојевић.
 
Семберија инфо