КОРОНА ВИРУС СТОПИРАО И СЕМБЕРСКА ВЈЕНЧАЊА: Луди камен сада је постао још луђи :: Semberija INFO ::

 

КОРОНА ВИРУС СТОПИРАО И СЕМБЕРСКА ВЈЕНЧАЊА: Луди камен сада је постао још луђи


Забрана окупљања и било каквих дружења довела је до одгађања великог броја свадби, планираних и по дуже од годину дана. Сватови су одгађани за боља, здравија времена’’, како је потврдила и власница бијељинског салона вјенчаница ,,Lady S“ Цвијана Кнежевић, а будући младенци су у потрази за новим терминима.



Свадба је догађај који се планира и организује са великом посвећеношћу, љубављу и очекивањима. Младим паровима који су одлучили да своју љубав крунишу браком, корона вирус је покварила планове, па су многи од њих одлучили да пролонгирају изговарање судбоносног да или да потпуно откажу вјенчање.                                                                                                                     

– Чим заврши васкршњи пост у Семберији почиње вријеме вјенчања. Међутим, 2020. година остаће запамћена по бројним одгађањима различитих догађаја, па тако и раскошних семберских свадби. Прва одгађања вјенчања у мом салону почела су у априлу, а прво су одгађали свадбе које су планиране  да се одрже у јуну. Дјевојке су биле јако тужне и разочаране што тај тако пажљиво испланирани најважнији дан у свом животу морају да отказују, а све због новонастале ситуације до које је довело ширење вируса корона. Поготово су разочаране биле оне дјевојке које живе и раде у иностранству, јер оне су, управо због тога што су им бројни пријатељи и родбина расути по свијету, требале пуно времена и труда да све организују и ускладе. Можете мислити какво разочарење су доживјеле кад је на снагу ступила забрана кретања и окупљања. Посебно су биле погођене чињеницом да ни на пробу своје вјенчанице не могу доћи’’, прича Цвијана Кнежевић, додавши да се позиви узнемирених дјевојака настављају.                                                                                                                                         

– Отказивања су кренула, отказана су скоро сва вјенчања за јуни, а сада су кренула отказивања и за јули, тј. помјерања за неки други дан у години. Зову, извињавају се, а нити су они, нити ми криви због тога. Неки вјенчања одгађају за крај љета и почетак јесени, није ријетко да одгађају и за сљедећу годину, а имам случај да је једно вјенчање одгођено за 2022. годину, јер сљедеће године имају неки други важан догађај у породици’’, наводи Цвијана.  
                                                                             
А у Цвијанином салону вјенчаница будуће младе стрпљиво чека нова колекција вјенчаница. Уз већ постојеће моделе вјенчаница и свечаних хаљина број је то од око 150 различитих модела доступних за наручивање уз потребну персонализацију. Актуелна колекција је базирана на моделима који прате линију тијела или, пак, иду у лепршаву А силуету, с обавезним нагласком на струку. 
 
Разумијевање и сарадња

Иако је ријеч о једном од најрадоснијих дана у њиховом животу,  младенци су свјесни да је ово виша сила на коју се не може утицати, те се прилагођавају и помјерају свадбено весеље на неки други датум. Затечени су, а и финансијски доста погођени, и сви који се налазе у сектору вјенчања, међу којима су и салони вјенчаница. У салону ,,Lady S“ кажу да се у овој ситуацији сви  некако помажу и излазе једни другима у сусрет.                                                                                  

– Излазимо у сусрет дјевојкама, колико год можемо. Њихове вјенчанице су ту и чекају их. Вјенчанице су рађене по њиховим мјерама, па уколико се деси да зажеле неку корекцију или неку већу промјену модела у односу на онај за који су се претходно одлучиле, неће бити проблем да вјеште руке наше кројачице испуне ту њихову жељу’’, каже Цвијана Кнежевић. 
 
Корона стопирала вјенчања

- Од ове сезоне вјенчања  заиста смо очекивали пуно. Имали смо пуно посла, завршили смо доста договора око израда вјенчаница, али онда је дошла корона и рекла своје. Вјенчања су стопирана, а самим тим и продаја и изнајмљивање вјенчаница. За сада су отказана свадбена весеља која су требала да се одрже у мају и јуну, а отказују се и понека заказана за јули’’, кажу у салону вјенчаница ,,Lady S“, додавши да ће се у Семберији ове године одржавати, углавном, оне свадбе које нису повезане с иностранством. Како кажу, сада је највећи проблем то што нико не зна када ће се стање нормализовати.  
​                                                              
  – Ипак, остаћемо оптимистични и надати се да ће ова невоља ускоро проћи и да ће свадбена весеља бити онаква како то  Семберци одувијек знају да приреде - раскошна и с великим бројем узваница’’, каже власница салона вјенчаница ,,Lady S“ Цвијана Кнежевић.  
                                 
Семберске новине - Семберија инфо - М.Решидовић