Забиљежено у тaкозваној високој Семберији: Маскирна чека :: Semberija INFO ::

 

Забиљежено у тaкозваној високој Семберији: Маскирна чека


Да су ловци домишљати и да воле да угоде себи, а и да све припреме како би имали што успјешнији улов, потврђује и ова необична чека. Чека је направљена у ,,маскирном стилу'' и потпуно се уклопила у амбијент. Направљена је у непосредној близини пута у Чађавици, у дну њиве, а на самој ивици шуме.

Иначе, ловци данима бирају најбоље мјесто гдје ће смјестити своју осматрачницу. Тако је изабрана локација и за ову маскирну чеку из које ,,пуца поглед'' широко у круг.

- Ја сам у своју чеку ставио фотељу, јер сам већ у поодмаклим годинама, па ми треба да се угодно смјестим док осматрам околину. У чеку често одем и ван ловне сезоне, понесем нешто да замезим, мало ,,љуте'' и које хладно пиво и ту проведем по неколико сати. Душу одморим, а мало и одријемам. То ми је прави гушт. Бити сам са природом и ослушкивати је, нема бољег угођаја'', каже један ловац који није желио да се представи.

- Није битно моје име, много је нас оваквих ловаца. Волимо природу, дружење, а и уживање. Придружите нам се, уживаћете и ви'', поручује на крају.

​Семберија инфо - В. Зеленовић