УПОРНОСТ, ХРАБРОСТ И КВАЛИТЕТ КЉУЧНИ СУ ЗА УСПЈЕХ! :: Semberija INFO ::

 

УПОРНОСТ, ХРАБРОСТ И КВАЛИТЕТ КЉУЧНИ СУ ЗА УСПЈЕХ!


Да је Фризерски салон ,,Милан“ посебан и другачији потврдило је и признање које је поводом Дана Републике, 9. јануара, градоначелник Бијељине Мићо Мићић уручио власнику салона, 26-годишњем Милану Грбићу. Овом салон, који је постао бренд Бијељине, додијељено је признање за достигнућа која је остварио као привредни колектив.
Прича о Фризерском салону ,,Милан“ један је од оних које доказују да су упорност и храброст кључни за успјех у предузетничким водама.
 
-Ова награда ми је веома важна и драга, јер је то признање није само мени, него и цијелом мом тиму. Све су то красни млади људи, креативни, талентовани и спремни да уче. Поносан сам што заједно градимо квалитет кроз нашу различитост у приступу послу. Пуно је позитивних страна фризерског посла, али оно што желим посебно издвојити јесте то да је снага мог тима и у томе што се међусобно мотивишемо’’,  каже за портал Семберија инфо познати бијељински фризер Милан Грбић, који обожава свој посао, стално инвестира у своје знање, али и знање и стручност запослених, те његује искрен и поштен однос према клијентима.
 
Фризерство је Милана заинтересовало од најранијег дјетињства када се у њему пробудила жеља за личним изражавањем путем обликовања косе. У Бијељини је, након основне, завршио и средњу школу, те стекао диплому саобраћајног техничара. Паралелно са похађањем средње школе Милан се у једном салону учио фризерству. У априлу 2012. године, прије матуре у средњој школи, као 18-годишњак, отворио је свој фризерски студио, који је његовим радом и трудом, упорношћу и квалитетом, постао познат међу бројном клијентелом. Модерно опремљен студио простире се на 70 м2 и налази се у центру града,  у Улици мајора Драгутина Гавриловића број 41.                     
 
Креативност је оно што краси овог младог човјека, јер, управо, она му је донијела другачији приступ, а каријера је, након бројних семинара, едукација и усавршавања, кренула само узлазном путањом.  Како истиче, сваки успјех, па тако и успјех у фризерству, захтијева много рада, улагања, истраживања, те константног учења и надограђивања.                                                                                                                      
 
- Стално учим, желим да из темеља истражим оно што радим, што презентујем’’, каже за портал Семберија инфо Милан Грбић, који је успјешно завршио Пањковић академију у Београду, те похађао бројне семинаре и конгресе.
 
Бројни градови  и државе су иза њега, гдје је упијао знања и вјештине од врхунских фризера. Године 2013. био је на семинару у Мадриду, 2014. године у Лисабону, те у едукативном центру у Барселони. У том центру је поново боравио 2015. године, а затим у Риму 2015. и 2016. године.  У прољеће 2017.  године био је у Сан Салву у Италији, а југ Италије посјетио је и на јесен исте године. Године 2018. био је на Малти, те у Барселони, а прошле године је, како наводи, 15 пута био у Загребу. У том граду сарађује са фирмом ,,Фабула де форма“ и Катицом Топчић, која окупља врхунске стручњаке и организује разне семинаре и радионице.
 
–  На семинарима су едукатори  реномирани свјетски фризери који представљају главну покретачку снагу на глобалном нивоу. Они су међу собом веома различити, али је сваки талентован у свом подручју, од шишања и техника бојења, до авангардних стилова, а своје знање учесницима несебично преносе. Заиста су бројне едукације које су ми пуно значиле и гдје сам видио све актуелности и новитете из свијета фризерства’’, нагласио је Милан. Иако посао фризера захтијева и менталну и физичку снагу, Милан каже да се не би мијењао ни с ким за посао, јер је то његова љубав.
 


– Супер је радити посао који волите, сваким даном упознавати нове људе, дио сте моде, умјетности, креативности. Све то ми даје велику мотивацију да идем даље. Да се поново родим, опет бих био фризер’’, наглашава Милан.

Истиче како се посљедњих година изузетно промијенила свијест Бијељинки, када је у питању њега и одржавање косе, те јој посвећују пуну пажњу, како и доликује.
 
–  Бијељин, итекако, воде рачуна о њези косе, све више се траже шампони, регенератори и маске од органских састојака, свијест се доста промијенила по питању његе косе’’, додао је Милан, који каже да је јако срећан што су његов фризерски студио препознали као квалитетан и што се увијек поново враћају.
 
На питање који је рецепт успјеха истиче да упорност, едукација, рад, ред и дисциплина увијек воде ка успјеху, а ако би себе описао у професионалном смислу и пословном успјеху онда би то приписао тешком раду, високом нивоу енергије, сталној бризи за детаље и сталној жељи да је увијек најбоља верзија себе, колико то у датом тренутку може бити.

Милан Грбић на овоме не стаје, него ће, како каже, својим радом и трудом сваки дан изнова надмашити самог себе, јер има јако пуно идеја.

портал Семберија инфо (М.Решидовић)