Миленко Митровић, предсједник Покрета за Бијељину :: Semberija INFO ::

 

Миленко Митровић, предсједник Покрета за Бијељину


Шта сматрате својим највећим успјехом?
Највећим успјехом сматрам то што сам и поред свих животних тешкоћа, које нас све прате, успио да сачувам ведар дух и вјеру у људе, и то што сам својим радом и трудом успио доћи у позицију да многим људима и породицама, бар дјелимично, олакшам свакодневни живот и измамим осмјех на лицима.
 
Која је то професија којом сте у младости прижељкивали да се бавите и колико се она разликује од онога што вам је данас посао?
Бавим се управо оним што сам желио. И када бих опет могао да бирам, мој избор би био посао којим могу да помажем другима.
 
Која књига, филм или представа су на Вас оставили утисак посљедњих година?
Књига којој се увијек враћам и која и данас на мене има велики утицај је Хемингвејев ,,Старац и море”. Из ње увијек изнова схватам важност истрајности и упорности у животу човјека.
 
Постоји ли хоби или неко друго интересовање којем посвећујте слободно вријеме?
Након тешког радног дана увијек се радо посветим физичким активностима, за које данас нажалост тешко налазимо вријеме. Шетња, џогинг и љети вожња бицикла, увијек ме излијече од свакодневног стреса.
 
Шта би, по вашем мишљењу, требало унаприједити у Бијељини?
Бијељина у посљедњих пар година иде у добром смјеру, са константним унапређењима, али, свакако, морамо бити ангажовани на даљем развоју инфраструктуре, аграра, културног живота и, најприје, морамо зауставити одлазак младих, путем привлачења инвестиција и отварања нових радних мјеста.
 
Како Бијељину и Семберију видите у будућности?
Бијељину и Семберију видим као веома јаког и препознатљивог лидера међу градовима у региону, просто речено,желим да сви путеви воде у јаку Бијељину. Бијељина има будућност!

Семберске новине - Семберија ИНФО