Грађевинско предузеће Техника инжењеринг: Квалитетом до хиљадитог стана :: Semberija INFO ::

 

Грађевинско предузеће Техника инжењеринг: Квалитетом до хиљадитог стана


Грађевинско предузеће „Техника инжењеринг“, упркос актуелној пандемији вируса корона, у овој години радило је несмањеним интензитетом, каже Драгана Гајић, директор овог предузећа, истичући податак да су у овој години отпочели изградњу нова три стамбено – пословна објекта.
 
- У току је изградња објекта у Улици Милоша Обилића, са 54 стана и два пословна простора. У Улици Јована Дучића градимо објекат са 18 станова и два локала, те у Улици Ђуре Даничића градимо објекат са 15 станова. Интензитет изградње је идентичан прошлогодишњем, а продаја станова је константа. Чак нам се чини да смо у посљедњих неколико мјесеци имали већу потражњу, него што је раније био случај. Станове, углавном, купују људи који раде у иностранству, као и млади брачни парови који користе банкарске кредите. Просјечна цијена стана код нас износи од 1.650 до 1.800 КМ по м2, зависно од локације, спратности и начина плаћања. Трудимо се да сваке године градимо што боље и квалитетније. Што се тиче документације, ту је све уредно и на вријеме завршено, тако да управо такви услови највише и утичу на добру продају наших станова. Људи траже сигурност, а најбоља реклама за наш рад су наши купци“, каже Драгана Гајић, истичући да „Техника инжењеринг“ стриктно поштује уговорене рокове изградње, те да објекте завршавају три мјесеца прије уговореног рока.


 
- Највише се траже двособни станови и станови са двије мале спаваће собе. То су станови површине од 50 до 60 квадрата и они се тренутно најбоље продају. Изградили смо чак и један стан са двије спаваће собе чија је површина била 47 м2. Углавном, до сада смо, у протеклих скоро четврт вијека, изградили око 950 станова. Тренутно у изградњи имамо око 90 станова, тако да већ прелазимо ту магичну цифру од хиљаду новоизграђених станова. Већ вршимо припреме за двије нове локације на којима ће радови бити отворени у наредној години. Током јесени припремамо документацију, тако да почетком прољећа отпочињемо радове на новим објектима“.

Што се тиче услова изградње, Драгана Гајић каже да се ниједан објекат не може отпочети градити док се не обезбиједи грађевинска дозвола и сва неопходна документација. Један од услова је довољан број гаража и паркинг мјеста за све станове у новој згради.
 
- Тренутно запошљавамо шездесетак радника. Код нас су сви радници пријављени и то је један од услова за отпочињање рада. Наша сатница је већа у односу на друге, када се узму у обзир уплаћени доприноси, топли оброк, годишњи одмор, боловање. У међувремену смо повећавали плате нашим радницима, али су и кооперанти повећали цијене својих услуга и то је утицало на цијену стамбених квадрата. Градили смо у свим градским зонама и до сада, у протекле 24 године, изградили смо 38 стамбено – пословних објеката и већи број приватних објеката“, каже Драгана Гајић.

Нема добрих мајстора

У грађевинском сектору недостају добри мајстори, молери, фасадери. Многи одлазе у иностранство у потрази за бољом зарадом и то је тренутно горући проблем с којим се суочава већина фирми у грађевинском сектору.

Семберске новине - Семберија инфо