Побједничко учење :: Semberija INFO ::

 

Побједничко учење


Иновативна школа Академија учења „Финеса“ је на основу потписаног уговора започела сарадњу са Едукативним центром „Малац Генијалац“ на реализацији образовног програма „Побједничко учење“. Тиме је Едукативни центар „Малац Генијалац“ постао ексклузивни заступник образовног програма "Побједничко учење" који је до сада у оквиру  Академије учења „Финеса“ реализован кроз четири засебна образовна програма (Ефикасно учење, Брзо читање, Савршено памћење и Мапе ума).



Др Игор Солаковић, директор Академије учења „Финеса“, појашњава како је настао образовни програм „Побједничко учење“.
- У друштву које се мијења, у коме знања брзо застаријевају и у коме је тешко предвидјети будуће потребе, нужно је издиференцирати примјерене приступе образовању дјеце и младих. Школа касни у свом развоју за друштвеним и технолошким промјенама. Као таква не може остати усамљено острво које се одупире мијењајућем свијету. Многи научници истичу да традиционална настава у школама доминантније развија лијеву логичко-рационалну половину мозга код дјеце, у односу на десну, креативно-интуитивну. То показују и бројни резултати међународних тестова знања на којима наши ученици показују знање испод просјека, што је посебно изражено преласком ученика из разредне у предметну наставу. Рјешење ових проблема образовања јесте примјена иновативне наставе која ће омогућити складан унутрашњи развој цјелокупне личности дјеце и младих, односно која ће сваког ученика довести до успјеха, да сваки ученик буде "побједник у учењу" у складу са својим потенцијалима. Основа образовног програма „Побједничко учење“ су мапе учења (знања) које представљају креативну организацију мисли које дјеци помажу да боље искористе неограничену моћ мозга. Помоћу мапа учења, користећи слова, бројеве, боје, линије и цртеже, дјеца са лакоћом и уживањем постижу изузетне резултате у учењу и памћењу. Мапе учења функционишу кроз механизам спонтаног асоцирања који се усмјерава ка практичним потребама, првенствено учења и памћења. -
 
Директора Едукативног центра „Малац Генијалац“ Предраг Пелемиш објашњава како ће се реализовати образовни програм „Побједничко учење“.
- Договореном сарадњом са Академијом учења „Финеса“, иновативном школом, образовни програм „Побједничко учење“ ће бити у нашој званичној понуди од наредне школске 2019/2020. године у преко 20 наших центара у свим градовима и општинама у Босни и Херцеговини. На тај начин смо употпунили понуду образовних програма за наше кориснике који сада након менталне аритметике могу да похађају и овај образовни програм, али и неке друге образовне програме на чијем увођењу, такође, радимо. Образовни програм „Побједничко учење“ састоји се из два дијела, два модула (први – Ефикасно и убрзано учење и други – Брзо читање и савршено памћење). Предвиђен је за ученике од 4. разреда основне школе, затим за средњошколце, студенте, али и професионалце из области образовања и пословног свијета који желе да науче како да уче ефикасно, брзо и успјешно.

​Извор: Финеса