Васкршња туцијада у Сувом Пољу :: Semberija INFO ::

 

Васкршња туцијада у Сувом Пољу


На Васкрс, испред Ловачке куће у Доњем Сувом Пољу одржана је 17. по реду традиционална „Васкршња туцијада“. Мјештани Сувог Поља на овај начин његују традицију, коју се труде да пренесу и млађим нараштајима.
Традиционално, Савјет мјесне заједнице Суво Поље, организацини одбор „Васкшње туцијаде“ и Градска управа Града Бијељина организују ову манифестацију.

ПОБЈЕДНИК
 
- У семберских селима ријетко се гдје одржава „Васкршња туцијада“, али код нас је то постало традиција. Ове године смо имали 36 парова који су се такмичили. Бирали смо најтврђе и најшареније јаје. Атмосфера је била свечана, весела, са много учесника, а присуствао је и градоначелник Љубиша Петровић“, рекла је  Славица Обреновић, предсједница Мјесне заједнице Суво Поље.

НАЈМЛАЂИ УЧЕСНИК
За најбоље су биле обезбијеђене награде, за прво мјесто у куцању јајима стотину конвертибилних марака, друго седамдесет, а за треће педесет конвертибилних марака. Док је награда за најљепше јаје износила педесет конвертибилних марака. Уз новчане награде, додјељене су и захвалнице. Прво мјесто у обје категорије, за најтврђе и најљепше нашарано јаје освојио је млађани Ристо Живановић, а најмлађи учесник овогодишње „Васкршње туцијаде“ био је Урош Симић, који је стар двије године.


Семберија инфо