Промоција књиге у бијељинској библиотеци: Скровиште за тајну :: Semberija INFO ::

 

Промоција књиге у бијељинској библиотеци: Скровиште за тајну


У оквиру културне манифестације „Дани дјечије културе“, данас је у препуној великој сали  Народне библиотеке „Филип Вишњић“ Бијељина којом су одзвањали  дјечија граја и смијех, одржана промоција књиге „Скровиште за тајну“, ауторке Јелене Калајџије.



Јелена Калајџија, ауторка књиге, рекла је да је књига, односно сликовница настала од приче „Скровиште за тајну“, тако што је текст приче прва прочитала је сликарка Мирна Јовановић, иначе илустратор сликовнице, да она покаже своју рецепцију према визуелном лику, односно дјевојчицама и да се тада родила идеја о настанку сликовнице, а крајњи лик је завршила прва читатељка Дуња Шашић, која је радила дизајн.



- Садржина књиге „Скровиште за тајну“  је комплекснија и обухвата, много више од раног развоја, што би била сликовница и она се може читати и као сликовница за одрасле. Она покрива једну тему која је неисцрпна, сви јој приступамо на различите начине, а на којој сви писци потенцирају, а то су пријатељство, повјерење и смирење, то је оно што је нама одраслима потребно, а чему мале учимо“, истакла је Јелена Калајџија.

Жељана Арсеновић, директорка Народне библиотеке „Филип Вишњић“, изразила је задовољство, због данашњег представљања књиге „Скровиште за Тајну“ и нагласила да је промоција књиге интерактивна и да су дјеца узела учешће у представљању.


Семберија инфо - С. Јовановић