ПОЧИЊЕ „ГИТАР АРТ ФЕСТИВАЛ” :: Semberija INFO ::

 

ПОЧИЊЕ „ГИТАР АРТ ФЕСТИВАЛ”


„Гитар арт фестивал” и Дом омладине представиће 22. издање међународног фестивала гитаре под слоганом „Дигитал Револутион”. Смотру ће, данас, првог јуна у „Штарк арени” у Београду отворити гитарска супергрупа „40 фингерс”.

Публика ће видјети и нови музичко-сценски спектакл италијанског гитарског квартета „Гуитар Рхапсодy” који ће на репертоару имати филмску музику, ауторске пјесме, али и енергичан дио са култним мелодијама и обрадама поп и рок хитова у посебном аранжману за четири гитаре.

Гитариста Влатко Стефановски трећег јуна наступиће у Дому омладине. Његов гост на сцени биће Вукашин Марковић, пјевач и тромбониста.

У програмској шеми фестивала мјесто ће добити и млади талентовани гитарски виртуози из Србије. Наступиће Вук Вукајловић, Никола Јелачић и Амалија Милер, која се представља са гудачким оркестром „Мацрис” под вођством маестра Предрага Госте.

Фестивал се затвара петог јуна у Коларчевој задужбини, премијером концерта „Рецуердос де Белградо” њемачког композитора Хоакина Клерча. Он је концерт за гитару и симфонијски оркестар посветио београдском „Гитар арт фестивалу”. Наступиће Симфонијски оркестар РТС-а под диригентском управом Бојана Суђића, а солисти су Марко Тамајо из Аустрије, Давид Мартинес и Рафаел Агире из Шпаније.

У току фестивала, концерте класичне музике одржаће и врхунски гитаристи међу којима су Рубен Бетенкурт из Португала, Тал Хурвиц из Израела и Јулија Триншок из Њемачке.

Нови пројект фестивалске продукције је „Гитар арт апликација”, која ће преносити дио програма фестивала. Њен циљ је да промовише српску културу и младе таленте, као и да „умрежи” музичаре и публику широм свијета.

Организатори поручују да ће продаја нових улазница по цијени од 1.200 динара, као и замјена старих са цијеном и датумом од 14. марта 2020. године (бесплатне улазнице се поништавају) за концерт „Рецуердос де Белградо” бити на благајни Коларчеве задужбине. Улазнице за концерт Влатка Стефановског у продаји су у Дому омладине и посредством продајне мреже Тицкетс.рс.

Улазнице за концерте „Гитар арт класика” 2. и 4. јуна у Дому омладине биће по цијени од 1.000 динара, а информације се могу добити на оффице@гаф.рс.

„Гитар арт фестивал” има титулу једног од пет најзначајнијих фестивала гитарске умјетничке музике у свијету. Највећи гитаристи и музичари свијета допринијели су том статусу, а међу њима су Пако де Лусија, Стинг, Енио Мориконе, Мариза, Томи Емануел, Лус Касал и многи други.