ВИРТУОЗ ЂОРЂЕ ПЕРИЋ ЗАВРШИО УСПЈЕШНУ ГОДИНУ СА ОСВОЈЕНА ДВА ЗЛАТА У ГРАЦУ :: Semberija INFO ::

 

ВИРТУОЗ ЂОРЂЕ ПЕРИЋ ЗАВРШИО УСПЈЕШНУ ГОДИНУ СА ОСВОЈЕНА ДВА ЗЛАТА У ГРАЦУ


Десетогодишњи виртуоз на хармоници Ђорђе Перић из Бијељине освојио је два злата на интернационалном фестивалу "Акордеонфест" у аустријском Грацу и тиме успјешно завршио годину са 17 освојених злата на међународним такмичењима.

"Акордеонфест" се први пут одржао у онлајн формату, а наступили су учесници из Русије, Украјине, Шведске, Бугарске, Румуније, Хрватске, Србије, БиХ и Аустрије.

Такмичаре је оцјењивао жири у саставу Јури Шишкин и Виктор Ромањко из Русије, Владимир Мурза из Украјине, Диана Станвеца из Бугарске и Данијела Ракић из Србије.

Перић је рекао да је до сада освојио 70 награда широм свијета, а у Грацу је био лауреат у својој узрасној категорији, као и у категорији камерне музике.

"Радујем се сваком новом успјеху и свака награда ми је додатна мотивација да будем још бољи", каже он.

Перић је изразио наду се да ће се такмичења од сљедеће године поново одржавати на концертним сценама и пред публиком, те да ће имати прилику да путује Европом и да се дружи са музичким умјетницима из свијета.

Организатори фестивала су Удружење умјетника "Артист" и Одјељење за културу града Грац.

Директор фестивала Славиша Перић захвалио је учесницима што су и у ванредним околностима због пандемије вируса корона учествовали на овом такмичењу.

Перић је честитао свим такмичарима на оствареним резултатима, захвалио члановима жирија, а посебну захвалност изразио је Одјељењу за културу града Грац који годинама подржава ову културну манифестацију.

"Наша жеља је да имамо што више дјеце у оквиру оваквих активности", рекао је Перић.

​Семберија инфо