ОТПОЧЕЛА КАМПАЊА СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ :: Semberija INFO ::

 

ОТПОЧЕЛА КАМПАЊА СРПСКЕ ДЕМОКРАТСКЕ СТРАНКЕ


Foto: Semberija info
Српска демократска странка започела је изборну кампању великом страначком конвенцијом у Етно селу “Станишићи”.

Прије почетка конвенције, медијима су се обратили Мирко Шаровић, кандидат за српског члана Предсјендиштва БиХ, Јелена Тривић, заједнички кандидат  за предсједника Републике Српске и Љубиша Петровић, носилац листе за Народну скупштину из Изборне јединице шест.

Мирко Шаровић је у кратком обраћању истакао да је ово историјски тренутак за Српску демократску странку  у којем треба, након толико година, да побиједи.

“Одлично смо се припремили, никад нисмо били бољи, пуни смо оптимизма и вјерујемо да ћемо добро искористити овај мјесец дана како бисмо представили свој програм и однијели историјску побједу након седамнаест година владавине СНСД-а и његових сателита. Мислим да је ово борба између политике кризе и
патриотске политике, политике дијалога. Желимо да кажемо да је програм СДС-а - Република Српска изнад свега.
Наш програм је Република Српска, с једне стране, с друге стране економија и развој, као једина шанса или најбоља прилика да се у овој земљи живи боље. Мислим да ћемо успјети убиједити наше грађане, нашу јавност и бираче да нудимо боље и да је оно што нуди СДС и цијела опозиција нешто што јесте перспектива ове земље.
Увјерен сам да је пред нама важан тренутак у којем ће точак историје кренути другим путем, у којем се нећемо кретати уназад, већ напријед и да ћемо дати шансу да Република Српска буде боље мјесто за живот”, поручио је Мирко Шаровић, изразивши увјерење да ће се у овоме пронаћи сви грађани и сви они који размишљају да ли ће излазити на изборе, подсјетивши да је слоган СДС-а “Живјећеш боље”. Он је том приликом изразио убјеђење у изборну побједу заједно са Јеленом Тривић, као заједничким кандидатом за предсједника Републике Српске.



До још једне изборне побједе

Љубиша Петровић, носилац листе за Народну скупштину РС у Изборној јединици шест, изјавио је да изборна кампања креће из “бастиона СДС-а, из Бијељине”, заједно са народом који је Републику Српску створио под окриљем СДС-а, водећи државотворну политику и бринући за сваког човјека.

“Предстоји нам борба за сваког пензионера, за сваког омладинца, за сваког ђака и ученика, за сваког нашег незапосленог човјека. Желимо створити бољи амбијент, да људи раде и зараде, да остају са својим породицама овдје, у нашој Републици Српској. Сваки студент, сваки грађанин са пуним правом служе на част нашој Републици Српској. Због тога, на крилима народне побједе из 2020. године, када су наши грађани показали да желе праведну и поштену Бијељину, коју ћемо даље развијати, идемо до још једне изборне побједе”, поручио је Љубиша Петровић.



За Републику Српску без корупције

 Јелена Тривић, заједнички кандидат за предсједника Републике Српске, изразила је захвалност СДС- у што ју је подржао као заједничког кандидата за предсједника Републике Српске.

“ Заједно, са народом, изнијећемо оно што зовемо “Побједа народа”. Ово мора да буде побједа народа за Републику Српску без корупције, побједа народа за стабилну РС, за боље здравство, за најбоље образовање, побједа народа за наше борце и наше пензионере.Овдје је политички фронт с којим ће РС бити сигурна. Ми смо тврђи Срби од наших политичких опонената, само, можда, не галамимо. Иза те галаме тамо, све је празно и шупље. Мирко Шаровић је човјек који ће у Сарајеву “забијати голове” за РС и за српску репрезентацију, без тога да било кога увриједи. Због тога сам сигурна да је он најбољи избор за ту функцију, јер тачно зна како ће заступати српске националне интересе. Што се мене тиче и подршке коју имам од ових људи, суштина мог програма и наш кључни интерес је побједа над корупцијом. Да бисмо имали више инвестиција, боље здравство, да би наши борци заслужили достојанствене надокнаде, ми морамо побиједити корупцију и то ћемо урадити, у то будите сигурни”, поручила је Јелена Тривић.

(Семберија Инфо)