РСС обиљежила крсну славу Видовдан и три године постојања :: Semberija INFO ::

 

РСС обиљежила крсну славу Видовдан и три године постојања


Републичка странка Српске /РСС/ обиљежила је у Бијељини крсну славу – Видовдан и три године постојања, а њен оснивач и предсједник Славенко Ристић поручио је овом приликом да ће РСС и у будућности наставити да остварује своје циљеве, а то је реално бољи живот становника Бијељине, Семберије и Републике Српске.
 
Ристић је свим гостима, члановима и симпатизерима, захвалио што су увеличали обиљежавање крсне славе РСС – Видовдана, празника који симболизује слободу и отпор туђину, витештво и херојство српског народа.
 
- РСС је угостила више од 600 људи и то показује да смо на правом путу, путу саборности и заједништва, а не мржње и раскола. Наша странка је синоним за реалну снагу нашег града, али и Семберије и цијеле Републике Српске у којој се наше идеје шире из дана у дан. Морамо да разумијемо да мржња неће донијети никакве позитивне помаке, него да треба да схватимо шта су то ствари које нас повезују, шта реално може допринијети бољој будућности наше дјеце – истакао је Ристић.
 
Кум славе Републичке странке Српске – Видовдана, био је директор Техничког ремонта Братунац  Миле Пејчић, који је навео да је почаствован улогом која му је додијељена, те да му је посебно драго што се међу гостима налази велики број привредника.
 
- Чини ми се да РСС својим политичким дјеловањем гради нове околности које ће, између осталог, помоћи и реалном развоју привреде. Ми привредници од власти и политичара увијек  очекујемо максимум, а то је стварање повољног пословног амбијента, већих подстицаја микробизнису, малим и средњим предузећима, како би и велика предузећа могла да се развијају. Желимо формирање слободних зона, индустријских зона, подршку домаћој привреди. ТРБ одлично послује, али увијек је потребно више подршке да би се опстало на све захтјевнијем свјетском тржишту – рекао је Пејчић.
 
Обиљежавању крсне славе РСС – Видовдана, осим многобројних чланова и симпатизера, присуствовали су представници јавног и политичког живота Бијељине, Републике Српске и Србије, привредници, радници из области културе и друге јавне личности.
 
Честитке поводом крсне славе Републичкој странци Српске су посљедњих дана упутили бројни представници друштвено-политичког живота Српске и Србије, између осталих министар одбране Србије Братислав Гашић и амбасадор Србије у БиХ Иван Тодоров.
 
У оквиру програма обиљежавања славе, РСС је постхумно додијелила захвалницу др Браниславу Шкоби, који је био један од оснивача и угледни члан РСС.