ЦЕНТАР ГРАДА КАО ПЈЕШАЧКА ЗОНА :: Semberija INFO ::

 

ЦЕНТАР ГРАДА КАО ПЈЕШАЧКА ЗОНА


У Бијељини је данас свечано отворена Европска седмица урбане мобилности која ће трајати од данас, 16. до 22. септембра 2021. године. Ово је трећи пут како Бијељина, у оквиру плана „Бијељина 2030 – град будућности“  учествује у обиљежавању Европске седмице мобилности. Опредјељење Градске управе је, да кроз сарадњу са невладиним организацијама и приватним сектором промовише здраве стилове живота.

-У току наредних седам дана на подручју града ће се организовати читав низ манифестација које имају за циљ промовисање активних начина кретања и алтернативних превозних средстава. Желимо да се активности и ставови које ћемо промовисати током Европске седмице мобилности задрже у нашем граду током читаве године“, рекла је Анкица Тодоровић, шеф Одсјека за локални економски развој и европске интеграције Градске управе Града Бијељина.
Током овогодишње манифестације биће уприличено претварање центра града у пјешачку зону у вечерњим сатима, организоваће се бициклистичка вожња, ролеријада, тренинзи на отвореном, тематске радионице за ученике, концерт а свакодневно ће се вршити анкетирање грађана у вези њихових ставова о градској мобилности.

-Анкетирањем ћемо добити одговоре на питања како наши грађани доживљавају тренутно стање саобраћаја у граду и које мјере виде као пут за поправљање таквог стања, што ће наш одсјек имати на уму приликом разраде и реализације будућих планова“, рекла је Тодоровић.

Данас, 16. септембра у 18 часова у центру града је планирана манифестација ФИТНЕС ФОР КИДС коју ће водити фитнес и кондициони тренер Миљан Шарић. Од 18 до 23 часа ће Улица Вука Караџића бити затворена за саобраћај моторних возила и претворена у пјешачку зону.

Semberija info