Друго финално вече фестивала “Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију” - Бриљантан наступ културно - умјетничких друштава :: Semberija INFO ::

 

Друго финално вече фестивала “Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију” - Бриљантан наступ културно - умјетничких друштава



У препуној сали  Центра за културу „Семберија“, уз присуство градоначелника Љубише Петровића, вечерас је одржано друго финално вече обновљеног традиционалног фестивала „Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију“.

Судећи по интересовању грађана Бијељине и Семберије, обновљени фестивал, који се сврстава у један од најстаријих сеоских фестивала у Републици Српској и БиХ, покренут давне 1967. године, добио је највишу оцјену. Вечерас су своје знање и играчко умијеће  на сцени представили културно - умјетнички ансамбли из више семберских села.

Као што је познато, пет семберских села нашло се у финалу овогодишњег фестивала, Дворови, Јања, Велика Обарска, Драгаљевац и екипа Уједињених села Семберије. У појединачним категоријама вечерас ће наступити и омладински и дјечји ансамбли.



Прије него што су почела фолклорна “надметања” подијељена су и признања за најбоље украшене бине, мјесним заједницама Дворови,  Црњелово и Јања. Признање је добио најмлађи инструменталиста фестивала Павле Ристић, као и најстарији инструменталиста Радован Лукић. Најмлађи такмичар фестивала, трогодишња дјевојчица која је играла фолклор, Дуња Пантић, такође је добила заслужено признање.

Након вечерашње финалне вечери биће проглашен побједник, најбоља  мјесна заједница,  побједник овогодишњег Фестивала “Знањем, пјесмом и игром кроз Семберију” којој ће припасти износ од 300.000 КМ за изградњу инфраструктуре у селу.


Семберија Инфо: Љ. Љубојевић