Након пожара у семберском селу Доњи Загони :: Semberija INFO ::

 

Након пожара у семберском селу Доњи Загони


Десетак дана након пожара у селу Доњи Загони код Бијељине, у коме је потпуно изгорјела кућа Смиљке (86) и њене кћерке Драгице (52), ове двије жене још увијек бораве код родбине. Драгица каже да брине о непокретној и болесној мајци која је смјештена код њене сестре, те да још увијек не види излаз из тешке ситуације у којој се нашла.



“Осјећам се грозно и беспомоћно. Одмах након пожара који се догодио у петак поподне, 28. децембра, обратила сам се предсједнику Мјесне заједнице Доњи Загони и Градској управи Бијељина за помоћ. Сама не могу ништа урадити на санацији куће. Упутила сам захтјев за помоћ, односно молбу градоначелнику Мићи Мићићу, јер сам у међувремену добила и полицијски извјештај и извјештај из Професионалне ватрогасне јединице. Појединачно ми се јављају добри људи из села који нуде помоћ. Наравно, обратила сам се свим људима добре воље који могу на било који начин да помогну. Вријеме је празника, тако да нисам ни очекивала да ће људи ових дана у већем броју реаговати и показати неко велико разумијевање за моју патњу и муку. И поред свега, нисам се разочарала у људе и у људску солидарност”, каже Драгица Симић.

 Она каже да је у међувремену на згариште долазио и предсједник Мјесне заједнице Доњи Загони, Славиша Петровић и координатор за рад са мјесним заједницама испред Градске управе, тако да очекује да ће они информисати градоначелника и градску администрацију о њеном проблему.

Славиша Петровић, предсједник Савјета МЗ Доњи Загони потврдио је да ће захтјев за помоћ Драгици Симић прослиједити првог радног јануарског дана у Градску управу Бијељина.
“Комплетирали смо захтјев за помоћ и врло брзо ћемо реаговати. Постоји добро расположење и код мјештана да помогну око санације куће Драгице Симић. У селу има око стотину домаћинстава, тако да је важно да се што више људи укључи у акцију солидарности око изградње куће и набавке покућства за ову породицу”, каже Славиша Петровић.

Љ.Љ.