ГЛАСАЈМО ЗА ДАНИЛА, ЕМИЛИЈУ И ЉУБИНКУ! :: Semberija INFO ::

 

ГЛАСАЈМО ЗА ДАНИЛА, ЕМИЛИЈУ И ЉУБИНКУ!


Емилија Лазић, Љубинка Марковић и Данило Симић представљаће Бијељину на Дјечијем музичком такмичењу „Ритам Европе“, 19. септембра ове године. Највеће европско дјечије музичко такмичење, први пут се одржава у Републици Српској, а на њему ће учествовати представници 14 општина и градова. Млади из ових градова представљаће једну државу и пјеваће се на језику те земље. Тако ће Град Бијељина са пјесмом „Солди“ приказати Италију.

- Нажалост, корона је извјесно вријеме зауставила пробе, које су дјеца имала једном седмично у Центру за културу, тако да су се ове активности изводиле он-лине. Отварањем граница, поново су се стекли услови да оне буду настављене по цијелој Републици Српској, и то  са стручним тимом из Београда, који чине кореографи, сценографи и професори пјевања – истакла је координатор такмичења и шеф Одсјека за школство и невладине организације Града Бијељина, Љубица Млађеновић.

За представнике Бијељине може се гласати до краја тв-преноса, тако што се на број 091510720 пошаље порука са садржајем ПЈЕСМА (размак) 01. Број порука је неограничен.

Уколико се Бијељинцима посрећи да освоје прво мјесто на овом престижном такмичењу, добиће наградно путовање у земљу на чијем језику су изводили нумеру, а Бијељина би, у том случају, била домаћин наредног „Ритма Европе“.
 
Semberija info